3FM nieuws

The Raconteurs keert na radiostilte terug met 'Help Me Stranger'

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. The Raconteurs keert na radiostilte terug met 'Help Me Stranger'

Wat in 2004 begon op een zolder, groeide al snel uit tot een groot succes toen The Raconteurs 'Steady As She Goes' uitbracht. Na 2007 bleef het ruim 10 jaar stil, maar lang wachten wordt beloond! Gister bracht de band eindelijk het derde studioalbum uit. Daarvan draait 3FM 'Help Me Stranger' nieuw op de playlist.

In een interview vertelt gitarist en zanger Jack White dat de band niet bewust voor een andere sound heeft gekozen: "We hebben nooit regels gevolgd over hoe de band zou moeten klinken, dat moet groeien."

'Help Me Stranger'

Jack White heeft niet zelf de titel van het album gekozen, dat deden de andere bandleden. De albumtitels zijn een soort running gag tussen de bandleden geworden. Vanaf het begin zijn de titels steeds het meervoud van een nummer op de plaat. Zo komt Help Us Stranger van 'Help Me Stranger', Broken Boy Soldiers van 'Broken Boy Soldier' en 'Consoler Of The Lonely' maakt album Consolers Of The Lonely.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zin in meer nieuwe muziek?

Abonneer dan op de 3FM Now Playing, we voegen elke vrijdagmiddag nieuwe nummers toe aan de lijst! Je checkt 'm hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie