Naar homepage
3FM nieuws

Thom Yorke neemt Londen over met mysterieuze projecties

foto: Bart Heemskerk
  1. Nieuwschevron right
  2. Thom Yorke neemt Londen over met mysterieuze projecties

Mysterie... Thom Yorke is er goed in. De Radiohead-frontman is voor een nieuw solo-album verschillende wereldsteden aan het behangen met advertenties!

Anima

Wat is nou een campagne zonder een goed billboard? In verschillende steden, waaronder Londen, verschenen een paar dagen terug posters die verwijzen naar Anima, een bedrijf dat een zogenaamde droomcamera ontwikkeld zou hebben waarmee je verloren dromen kunt terughalen. Er is ook een website, maar daar staat de melding op dat 'ie offline is gehaald door de autoriteiten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Woensdag deed Thom Yorke er nog een stapje bovenop door de boodschap ook op grote bezienswaardigheden in Londen te projecteren: Marble Arch, het Tate Modern en de Big Ben.

20 86e773fc8b Schermafbeelding 2019 06 20 om 11 37 08
Foto: NME

Inmiddels is bekend dat het album uitkomt op 27 juni, uit negen tracks bestaat en wordt vergezeld door een korte film.

Not The News

Als je het nummer van Anima belt dat op de afbeeldingen staat, krijg je een stukje te horen van 'Not The News'. Deze track speelt hij ook al een tijdje live.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In een eerder interview verklapte Yorke dat het volgende album, dat Anima gaat heten, veel gaat over angst en de staat van de samenleving. "The dystopian thing is one part of it, yes, but for me, one of the big, prevailing things was a sense of anxiety. For some reason I thought a really good way of expressing anxiety creatively was in a dystopian environment. I had so many visual things going on at this point."

Thom Yorke op DTRH19

Thom Yorke is zaterdag 6 juli te vinden op Down The Rabbit Hole, waar hij een show speelt in de Teddy Widder. 3FM is aanwezig om verslag te doen van het festival, dus houd onze site en socials in de gaten om niets te missen!

Ster advertentie
Ster advertentie