3FM nieuws

Yes! Bastille is terug met gloednieuwe single 'Doom Days'

  1. Nieuwschevron right
  2. Yes! Bastille is terug met gloednieuwe single 'Doom Days'

Bastille zette de afgelopen dagen een aantal cryptische verwijzingen op hun social media-kanalen en nu blijkt dat een aanloop te zijn geweest naar een gloednieuw nummer! 'Doom Days' is de eerste single van het gelijknamige album dat naar verwachting deze zomer verschijnt. Beluister de nieuwe track hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw Album

Een officiële datum voor het nieuwe album heeft de band nog niet verklapt, maar ze laten weten dat de opvolger van Wild World uit 2016 naar verwachting deze zomer verschijnt. Wel heeft de band een aantal details onthuld over hun derde album tijdens een interview met het Engelse Gulfnews. Hierin vertelt de band dat de plaat een 'apocalyptisch feest album' gaat worden en flink wat meer upbeat tracks telt dan zijn voorganger. "Het is een plaat die gaat over jezelf kwijtraken bij de mensen die je lief hebt. Het vorige album was nogal politiek beladen en nu ligt de focus op ontsnapping van narigheid. Het is een beetje alsof je op een huisfeestje bent, je de gordijnen dicht doet en je eigenlijk alleen nog maar energie hoeft te steken in de mensen om je heen die je lief hebt", zegt toetsenist en bassist Kyle Simmons.

Ziggo Dome

Inmiddels zijn we gewend van de mannen dat ze de grootste zalen plat spelen, maar hoe was dat in het begin eigenlijk? Check hier hoe het allereerste optreden van de band ging tijdens hun first gig en check in de tussentijd even de 3FM Now Playing-lijst op Spotify; abonneren is helemaal gratis!

Ster advertentie
Ster advertentie