3FM nieuws

Avicii brengt emotionele clip uit voor 'Heaven'

  1. Nieuwschevron right
  2. Avicii brengt emotionele clip uit voor 'Heaven'

Bijna een maand na het verschijnen van het postuumalbum TIM is er een videoclip uitgekomen voor 'Heaven', die de Zweedse DJ samen met Chris Martin maakte. In de video zit onder andere archiefmateriaal van de DJ tijdens zijn vakantie in Madagaskar. Check hieronder de indrukwekkende beelden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Madagaskar

De beelden zijn afkomstig van filmmaker Levan Tsikurishvili, die zijn goede vriend jarenlang volgde met zijn camera. Voor de clip reisde Tsikurishvili opnieuw naar Madagaskar om de leegtes op te nemen waar Avicii in het origineel rondliep om de momenten na te maken.

Perfectionist

De track werd in 2015 al gemaakt toen Avicii 'A Sky Full Of Stars' voor Coldplay maakte en tijdens een interview onthulde de DJ destijds dat er flink wat tijd en moeite in 'Heaven' ging zitten: '"Chris is een van de meest artistieke en creatieve mensen die ik ooit ontmoet heb. Hij is een echte perfectionist. Iedere keer vraagt hij om me wat te veranderen binnen de track en inmiddels heb ik ruim zeshonderd versies."

Tim Berling Foundation

Avicii heeft zich zelf altijd al ingezet voor goede doelen (hij zamelde miljoenen in tegen hongersnood en AIDS) en zijn familie wil dit na zijn dood voortzetten. In een persbericht zeggen zij het volgende: "Tim wanted to make a difference. Starting a foundation in his name is our way to honour his memory and continue to act in his spirit."

Het is de bedoeling dat de Tim Bergling Foundation zich eerst focust op psychische problemen en zelfmoordpreventie, maar dat er later ook andere doelen bijkomen zoals klimaatverandering, natuurbehoud en het beschermen van bedreigde diersoorten en de opbrengsten van het album gaan naar de foundation.

Zit je zelf ergens mee of zie je het even niet meer zitten? Klik hier voor hulp, de mensen van 113 en MIND staan altijd voor je klaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie