Woo Hah
NTR

Het laatste nieuws en de meest bizarre artiestenverhalen van WOO HAH!

  1. Nieuwschevron right
  2. Het laatste nieuws en de meest bizarre artiestenverhalen van WOO HAH!

3FM-dj Vera Siemons nodigde de festivaldirecteur van WOO HAH! uit in de studio voor een voorbeschouwing van het hiphop festival in Tilburg. Ruud Lemmen vertelt onder andere over de meest bizarre artiestenverhalen en vrouwelijke hiphop acts.

WOO HAH! is het grootste hiphopfestival van de Benelux en ook dit jaar staan de grootste artiesten weer op het podium: Travis Scott, Stormzy, Brockhampton en nog veel meer. Tijd voor een voorbeschouwing, dacht 3FM-dj Vera Siemons, aangezien het festival over drie weken plaatsvindt.

Van 3500 naar 37.000 bezoekers

WOO HAH! begon zes jaar geleden met de eerste editie van het festival. Maar hoe is het festival ontstaan en zo snel gegroeid? Ruud Lemmen, festivaldirecteur van WOO HAH!, werkt bij 013 Tilburg en wilde zes jaar geleden meer hiphop naar Tilburg halen. Toch was het moeilijk om dit genre uit de Randstad te halen, dus bedacht hij samen met Mojo om een festival te organiseren om deze acts naar het zuiden te krijgen.

Met dat idee is WOO HAH! ontstaan, met in het eerste jaar zo'n 3500 bezoekers. En in zes jaar tijd is dat aantal naar 37.000 bezoekers per dag gegroeid. Een groot succes dus!

"Hello Amsterdam..."

Vera vraagt ook aan Ruud wat WOO HAH! of het vaak voorkomt dat artiesten last minute cancellen. Ruud zegt dat dit inderdaad wel eens het geval is. "French Montana cancelde een halve dag voordat hij het podium op moest. Hij had een festival in Zuid-Afrika bevestigd op de avond voor zijn optreden bij ons. Daarbij had hij een beetje misrekend dat zijn privé-jet 14 uur over de reis deed, terwijl hij binnen 12 uur bij ons moest aftrappen." Oeps...

En hoe vaak het voorkomt dat een artiest "Hello Amsterdam!" roept, behaalde vorig jaar het record. Ruud: "De teller stond vorig jaar op 15. Iemand binnen het team kwam met het idee om briefjes in de kleedkamers op te hangen met de mededeling dat artiesten niet in Amsterdam zijn. Misschien gaan we dat wel uitvoeren..."

Waar blijven die vrouwen?

Er staan helaas nog te weinig vrouwelijke hiphop-acts op de festivalposter van WOO HAH! merkt Vera op. Ruud: "We zijn er wel actief mee bezig, want we willen ook wel echt meer vrouwelijke acts op het festival. Het aanbod moet er zijn, er moet een tour zijn en er moet budget zijn. Maar als ik kijk naar het showcase festival SXSW van afgelopen jaar, zijn de meest interessante artiesten die ik heb gezien de vrouwelijke hiphop acts. Ik zie het dus zeker veranderen voor de komende jaren."

Ster advertentie
Ster advertentie