3FM nieuws

"Het inreisverbod van Trump is een grote klap voor artiesten en festivals"

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. "Het inreisverbod van Trump is een grote klap voor artiesten en festivals"

Vannacht heeft de Amerikaanse president Trump bekendgemaakt dat de komende 30 dagen een inreisverbod voor bijna heel Europa geldt. Het verbod gaat komende vrijdag om middennacht in. Sander belt voor wat meer informatie met muziekjournalist Atze de Vrieze van de VPRO.

Check hier ook het liveblog dat 3voor12 maakt rondom het Coronavirus en de muziekwereld.

Vluchten gecanceld

Volgens Atze gaat het grote gevolgen hebben voor Amerikaanse acts die op dit moment in Europa touren. Maar naast de Amerikaanse acts in de EU moeten ook de Nederlandse festivals die Amerikaanse acts hebben geboekt hun opties bekijken.

De ontwikkelingen gaan op dit moment bijna sneller dan journalisten het kunnen bijhouden. Daarom volgt hij het nieuws nauwgezet.

Snel terug

Een voorbeeld van wat dit betekent is de Amerikaanse act Torres. Zij is op dit moment op tour door Europa en moet onverwacht vluchten terugboeken voor de hele band. Daarom zijn de kosten hoog en probeert de band het te financieren via crowdfunding.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inreisverbod

Atze voorspelt ook dat de maatregel er voor sommige Europese festivals voor zorgt dat er een groot financieel gat komt dat niet meer op te vangen is. Daarom moeten we rekening gaan houden met afzeggingen of compleet afgelaste festivals.

Ook in de Verenigde Staten. zullen uiteindelijk de verzekeraars maatregelen nemen omdat het niet meer te betalen is. Daardoor kunnen muzikanten hun tour beter afzeggen dan door laten gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie