3FM nieuws
NTR

Lykke Li over haar demonen en nieuwe wegen

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Lykke Li over haar demonen en nieuwe wegen

Lykke Li ken je waarschijnlijk als een introverte indie-artiest die de hit 'I Follow Rivers' op haar naam heeft staan. Toch maakt ze meer dan alleen indie muziek. Met haar nieuwste album so sad so sexy brengt ze een trap/hip-hop album vanjewelste uit die een nieuwe vlam in haar aanwakkert. Maar waarom was die vlam nodig, en waarom duurde het 4 jaar?

Stoppen of niet?

Als het gaat om het sterrendom dan zijn er een hoop mensen die alles zouden geven om één dag in de schoenen te staan van hun favoriete artiest. Toch is het leven van een ster niet altijd rozengeur en maneschijn, daar kwam Lykke Li achter na het uitbrengen van haar derde album I Never Learn. "I was pretty unhappy and wanted to find some balance and become a normal human being. [...] So I threw it all away and concentrated on having a life," vertelde ze in een interview aan Billboard.

Ze neemt een pauze, gaat samenwonen met haar partner, krijgt een kind en gaat door een moeilijke tijd wanneer haar moeder komt te overlijden. Ze voelt dat ze haar ei kwijt kan als ze weer muziek gaat maken, dus dat is wat ze doet. Een vernieuwde Lykke brengt haar vierde trap-geïnspireerde album so sad so sexy uit waarmee ze een nieuw vuur aanwakkert in haarzelf. Lykke Li is back.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

So sad so sexy

Over deze nieuwe richting was ze zelf erg duidelijk, Lykke Li: "I was like, fuck it. I want to try something new." Experimenteren werkt voor de ene artiest beter dan de andere, maar voor Lykke Li gaat het voor de wind, dat bewijst de 71/100 score van Metacritic.

Er is dus ruimte voor verbetering, maar 3FM-dj Vera Siemons is er zonder twijfel weg van. Als échte fan had zij het geluk om Lykke te spreken, zo'n tien minuten voor ze het podium op ging tijdens haar optreden in de Melkweg in Amsterdam. Beluister dat gesprek hieronder terug!

Van het album is Vera in ieder geval groot fan. "Je hoort in de laatste plaat dat er veel gebeurd is in de laatste vier jaar. Het is echt vet dat ze de trap/hip-hop kant opgegaan is. Iedereen verwachtte weer indie, dus dat ze dit doet is super vet en gedurfd.

Herboren

Met een nieuw album en nieuwe energie op zak trotseert Lykke Li het leven op een nieuwe manier. De shit waar ze doorheen moest heeft haar sterker gemaakt en ze heeft de passie voor muziek herontdekt: "You can kind of throw any shit at me and I'll survive. I've actually found happiness going through these hard times."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Welke kant de zangeres vanaf nu op gaat is nog onbekend, totdat ze weer op de proppen komt met nieuw materiaal blijven we nog even genieten van so sad so sexy.

Ster advertentie
Ster advertentie