Naar homepage
5 Essential Tracks

Years & Years over hun inspiraties en grote liefde voor klassieke R&B

  1. Nieuwschevron right
  2. Years & Years over hun inspiraties en grote liefde voor klassieke R&B

Na hitsingle 'King' is Years & Years niet weg te denken uit de popwereld. Hun opgewekte synth-pop is hitgevoelig en scoort meerdere award-nominaties. Ook is frontman Olly een soort LHBT en mental health woordvoerder geworden, want over deze zaken spreekt hij vaak in zijn lyrics. Wat drijft en inspireert deze band nog meer?

Geen touw aan vast te knopen

Wat hebben Nirvana, Björk en Destiny's Child met elkaar te maken? Niet veel, behalve dat ze grote invloeden zijn geweest voor Years & Years. Dat is niet gek, want de bandleden zijn net zo uiteenlopend als hun grote idolen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Basgitarist Mikey gaat meer voor de klassiekers, waar toetsenist Emre vooral voor de wat stevigere rock gaat. Al die smaken gecombineerd maken blijkbaar een succesvolle combinatie, want hun nieuwe album Palo Santo wordt door de critici veelal toegejuicht.

Classic R&B

Frontman Olly Alexander is ook niet vies van de klassieke R&B. "I love that era, the production still feels so fresh to me, everything Darkchild did like Brandy & Monica, Whitney Houston, Toni Braxton, I just love all of that music." Het is dan ook niet gek dat Destiny's Child de lijst gehaald heeft van de band. Als er één klassieker is waar je niet op still kunt blijven staan is het wel 'Say My Name'.

DE 5 ESSENTIAL TRACKS PODCAST

Elke week hoor je Michiel ook op KX Radio met zijn 5 Essential Tracks Podcast, op maandag tussen 14:00 en 15:00 uur. Je checkt de podcasts hier.

MEER ZIEN?

Bekijk meer 5 Essential Tracks van andere artiesten via het 5 Essential Tracks Youtube-kanaal!

Ster advertentie
Ster advertentie