3FM nieuws

Alles wat je moet weten over nieuwe muziek van Red Hot Chilli Peppers

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Alles wat je moet weten over nieuwe muziek van Red Hot Chilli Peppers

Goed nieuws voor Red Hot Chili Peppers-fans! Het lijkt erop dat er nieuwe muziek aankomt van de band. Op de Instagram-accounts van zowel de bandleden als de band zelf is een stukje muziek gedeeld. Daarna volgde nóg een video wat lijkt op een repetitie met niemand minder dan gitarist John Frusciante.

'Black Summer'

De snippit van 18 seconden, een gitaarrif die de comeback van Frusciante direct lijkt te onderstrepen, is mogelijk deel van nummer 'Black Summer'. De band heeft dit in 2019 al aangekondigd, maar er is tot op heden niks verder over gedeeld. Wel zijn er meerdere geluiden geweest over het twaalfde studioalbum dat eraan komt, dit zou de opvolger worden van het album The Getaway dat in 2016 uitkwam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Comeback John Frusciante

De snippit laat een grootse comeback zien, namelijk die van John Frusciante. Het nieuws van zijn comeback is overigens niet nieuw, dit werd in 2019 al gedeeld. Maar dit lijkt het eerste wapenfeit te zijn van de gitarist terug in actie.

Drummer Chad had hier het volgende over te zeggen: “Look, John hasn’t been in our group in ten years. That’s a long time. So of course it’s going to sound different, but it’s gonna sound like the four of us because we do have this special chemistry together. It sounds like Red Hot Chili Peppers".

De laatste keer dat Frusciante zich bij de band voegde, leverde dat het iconische album Californication op. Benieuwd wat zijn comeback deze keer teweeg gaat brengen, we wachten in spanning af!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie