3FM nieuws

Fans reviewen het concert van Lady Gaga in de Ziggo Dome

foto: Getty Images For Live Nation
  1. Nieuwschevron right
  2. Fans reviewen het concert van Lady Gaga in de Ziggo Dome

Gisteravond stond ze daar, Lady Gaga, live te bewonderen voor alle fans die van heinde en ver kwamen om hun idool te zien. Met haar laatste album Joanne week ze af van haar excentrieke outfits om een country/rock weg in te slaan. Maar wat vinden haar fans daarvan? En werkt dat live wel?

Joanne werd duidelijk minder goed ontvangen dan haar vorige albums. Mensen moesten wennen aan deze nieuwe stijl en met uitgestelde tourdata leek het wat minder te gaan met Lady Gaga. Blijft ze relevant in 2018? Om daar achter te komen vroegen we een aantal fans voor de show wat hun verwachtingen waren en na de show of deze wel zijn uitgekomen. Little Monsters kom maar door!

Voor de show

Swatee (36), Karst (30) en Silvester (29) hebben niet hele specifieke verwachtingen als het ze wordt gevraagd. Swatee: "In het begin van haar carrière was ze echt mega extravert. Dat is nu wat minder. Met dit laatste album stelt ze zich wat kwetsbaarder op en dat zie ik net iets liever dan haar excentrieke persoonlijkheid."

Daar zijn Karst en Silvester het niet per se mee eens. "Die extraverte kant is wel waarom ik fan van haar geworden ben en niet bepaald door haar laatste werk. Die country weg die ze heeft ingeslagen is wel leuk, maar ik vond het juist leuk hoe zij pop maakte op een excentrieke manier." Swatee: "Die nieuwe slag moet ze dus wel waar gaan maken vanavond."


Opgegroeid

Dat ze die slag vanavond waar gaat maken is volgens de uit Engeland afkomstige Chrissen (27) geen probleem: "Her voice sounds really different now. I like that. I wouldn't say I miss her eccentric outfits. It's just a natural part of growing up. She has just matured."

Als hij dan gevraagd wordt of Gaga nog relevant is in 2018 voor mensen buiten haar fans dan denkt 'ie van niet. "Probably not. But that's okay! Artists peak, then they neutralize. But that's okay. What's always popular isn't always good."

Relevantie

Tjerd (33) en Ping (36) zijn het daar wel mee eens: "Ik vind 't leuk dat ze nieuwe dingen probeert die een beetje buiten de commerciële box liggen. Ik denk dat ze meer haarzelf is nu, en dat ze die excentrieke outfits niet meer nodig heeft. Je groeit gewoon als artiest en juist daardoor blijf je relevant."

Tjerd (33) links, Ping (36) tweede van rechts

Icoon

Het is duidelijk dat de fans na tien jaar nog steeds weg zijn van Lady Gaga. Ook de wat meer volwassen country-weg die ze inslaat met haar laatste album kunnen fans waarderen. Gaga wordt ouder, groeit op en de fans gaan daar in mee.

Toch blijft ze nét zo'n groot gay icon dat strijdt voor gelijkheid als aan het begin van haar carrière. Ze verandert de Ziggo Dome in een paradijs voor iedereen die zich anders voelt. Zo roept ze voor 'Born This Way' op om aan haar te denken als je het gevoel hebt er niet bij te horen, omdat zij zich precies hetzelfde voelt.

Na de show

Wouter (20) heeft in ieder geval een heerlijke avond gehad. Hij wordt gevraagd of zijn verwachtingen zijn uitgekomen en daar hoeft 'ie niet lang over na te denken.

"Je ziet wat dingen online en je hoort wel wat ze kan enzo, maar deze show laat een grotere indruk achter op je dan je denkt. De saamhorigheid die je voelt tijdens de afsluiter 'Million Reasons' is ook echt het mooiste moment van de avond!"

Wouter (20) rechts

Jezelf zijn

Dat Gaga een beleving is kunnen Fahad (21) en Abdela (26) alleen maar beamen: "We went every show, but this has been the best show so far. The best moment was 'Edge of Glory' for sure. Her vocals, the stage, everything came together." Het is duidelijk dat dit grote fans zijn, dat wordt nog eens extra duidelijk wanneer Abdela een boekje open doet over zijn suïcidale verleden.

Abdela: "She really changed my life, in every way. I wanted to kill myself in 2010, but I didn't when I found out about her. How she gives people the power to be themselves. I felt like I didn't fit in, I felt so rejected, but like she says: I'm born this way! If I accept myself, then other people will too."

Fahad (21) links, Abdela (26) rechts.

Superbowl, documentaire en nieuwe muziek

Om af te sluiten wordt Tom (18) gevraagd hoe hij de show ervaren heeft. "Ik vond het ontzettend spectaculair! 'Dancin' In Circles' was toch het tofste moment want dat is mijn favoriete nummer van dit album. Juist door de Superbowl, dit album en haar documentaire blijft ze relevant in 2018."

Lady Gaga mag er nog steeds zijn, en relevant zal ze ook blijven. Tom kan in ieder geval niet genoeg van haar krijgen. "Ik zou graag nog een album, nog een show en een meet & greet willen. En ik wil gewoon meer van haarzelf zien. Dat deed ze al met die docu, maar ze is opgeroeid, dat wil ik meer zien."

Tom (18)

Dus...

Wat duidelijk wordt na deze avond is dat Lady Gaga een meesteres is in haarzelf opnieuw uitvinden. Als ze daardoor niet meer zo'n excentrieke publiekstrekker is als vijf jaar geleden maakt de fans niet zoveel uit. De fans groeien met Gaga mee en accepteren haar nieuwe wegen en keuzes zoals zij al haar fans accepteert zoals ze zijn.

Foto's: Getty Images For Live Nation

Ster advertentie
Ster advertentie