3FM nieuws

Is dit de comeback van Lady Gaga?

  1. Nieuwschevron right
  2. Is dit de comeback van Lady Gaga?

Even kijken hoe het ervoor staat met de carrière van Mother Monster.

We kunnen er na de Super Bowl eigenlijk niet meer omheen: Lady Gaga is weer een hot topic. En dat is knap, want haar laatste album ‘Joanne’ deed het — zacht uitgedrukt —niet heul goed in de hitlijsten.

Klassiekers

Na afloop sprak de media over twee dingen: de bizarre overwinning van de Patriots en de spectaculaire halftime show van Lady Gaga. De enige kritiek die er was op haar optreden ging over het minuscule laagje vet dat boven haar broekje uitkwam. Flauw. Zeker als het gaat om iemand die jaren geleden nog met een hele speklap als jurk over de rode loper liep #TBT. De kans zit erin dat je destijds door de krankzinnige acties van de popster een beetje bent afgehaakt. Maar, laten we niet vergeten dat de zangeres behoorlijk succesvol was met hits als ‘Paparazzi’, ‘Bad Romance’ en ‘Just Dance’. Ga maar niet ontkennen dat je deze hebt meegezongen. We've all been there.

En toen?

De hitmachine van toen is Lady Gaga al een aantal jaar niet meer. Nadat haar album ‘Artpop’ flopte stortte Gaga zich op jazz en acteerwerk, waarbij haar bizarre acties er trouwens niet minder op werden. Met haar rol als de bloed drinkende Countess in de serie American Horror Story zagen we haar eigenlijk precies zoals we haar kennen: niet bang om te experimenteren. Dit komt ook goed naar voren in haar nieuwe album ‘Joanne’ dat uitkwam in 2016. Hiervoor werkte Lady Gaga samen met bekende namen als Florence Welch (van Florence + The Machine), Mark Ronson en Beck. Niet de minste namen dus.

Joanne

Het laatste album van Lady Gaga kwam er in de recensies redelijk goed vanaf. Vooral de kwaliteit van de zang van de artiest maakte indruk. Al werd het door sommigen wat te schreeuwerig gevonden. Helaas voor Gaga bleek het geen Top 40-materiaal te zijn en scoorde ze geen noteringen in de hitlijsten. Het optreden op de Super Bowl was dan ook een mega slimme zet van Stefani Joanne Angelina Germanotta (ja, zo heet ze echt).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

(Lady Gaga tijdens de Super Bowl)

Gaga & Metallica

Met het optreden tijdens de Super Bowl heeft ze zichzelf weer helemaal op de kaart gezet. Na het slechts dertien minuten durende optreden, verkocht Gaga duizend (!) keer zoveel albums als de dag ervoor #cashen. Dat Lady Gaga een echte performer is, is wel duidelijk. En als je denkt dat het verhaal hier stopt, dan heb je het mis. Tijdens de Grammy’s mag Lady Gaga optreden met Metallica. Vet?! Wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd hoe ze het de komende maanden gaat doen. Ze heeft weer een grote wereldtournee aangekondigd en brengt daarbij ook een bezoekje aan Nederland. Zou dit dan eindelijk haar grote comeback betekenen?

Ster advertentie
Ster advertentie