3FM nieuws

TikTok: dé plek voor het ontdekken van nieuw muzikaal talent

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. TikTok: dé plek voor het ontdekken van nieuw muzikaal talent

Vroeger, zo anno 2007, plaatste je simpelweg je zangvideo's op YouTube in de hoop gescout te worden door een platenmaatschappij. Maar tijden veranderen. Nieuw muzikaal talent is tegenwoordig te vinden op TikTok.

Olivia Rodrigo en Sara Kays

Nieuw talent bevindt zich tegenwoordig op TikTok. Miljoenen gebruikers delen dagelijks hun creaties met hun volgers, maar pakken ook juist het extra bereik mee via hashtags en algoritmes. Het is dan ook niet gek dat de app zich uitstekend leent voor het ontdekken van nieuw talent. Internationale artiesten als Olivia Rodrigo en Sara Kays hebben bijvoorbeeld hun grote muzikale doorbraak aan deze app te danken.

Maar ken jij de volgende opkomende Nederlandse TikTok-talenten al? Swipe door de Instagram-carrousel!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meau Hewitt

Maakt haar eigen muziek maar covert ook wereldberoemde hits in het Nederlands en deelt deze op haar TikTok. Meau heeft al grote stappen gezet, zo stond zij afgelopen juni in het voorprogramma van Suzan & Freek en had zij haar eigen show in TivoliVredenburg.

Norah Hendriks

Een muzikaal talent die in april 2020 haar eerste gezongen video plaatste op TikTok. Onlangs ging ze nog viral met het nummer ‘ik zwaai het uit’ met maar liefst 435 duizend views. De zangkunsten van Norah zijn zowel op TikTok als op Instagram te beluisteren.

Gavin Reijnders

Gavin is een 23-jarige singer-songwriter en cabaretier. Hij schrijft nummers over de simpele dingen die hij heel ingewikkeld vindt en over de moeilijke dingen die eigenlijk heel simpel moeten zijn. Op zijn TikTok-account maakt hij zang- en komedievideo’s waar maar liefst 11,6 duizend volgers van genieten.

Ster advertentie
Ster advertentie