3FM nieuws

Sara Kays: TikToks nieuwe muzikale talent

  1. Nieuwschevron right
  2. Sara Kays: TikToks nieuwe muzikale talent

De naam Sara Kays zegt je misschien nog niets als je niet ieder moment van je dag op TikTok doorbrengt. No worries, we leggen het even uit!

De 21-jarige uit de V.S. vergaart haar roem via TikTok met het uploaden van korte zelfgeschreven nummers. Nu begint ze ook door te breken op andere platforms met haar nummer ‘Remember That Night?’!

Vanaf haar dertiende

Voordat ze op TikTok een nieuw publiek vindt, staat ze al sinds dertiende met een microfoon in haar handen. Ze verdient een mooi zakcentje door in restaurants of op straat covers te zingen.

Vanaf haar zeventiende schrijft ze haar eigen teksten. Vanaf dat moment weet ze zeker dat dit het is: een carrière in de muziek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

MUZIEK MUZIEK MUZIEK

En die muzikale carrière van Sara Kays is door TikTok ontploft. Zo maakt ze persoonlijk liedjes over liefdesverdriet, gescheiden ouders en haar eetstoornis.

Op TikTok begint ze in 2019 video's te plaatsen met korte zelfgeschreven liedjes. Het slaat aan bij jongeren vanwege de eerlijkheid in de tekst en herkenbare onderwerpen.

Vanaf dat moment betrekt ze haar volgers bij het schrijfproces en laat hen zelfs onderwerpen aandragen. Denk aan onderwerpen als moeilijke vriendschappen, huisfeestjes of over het algemeen buiten de boot vallen bij je leeftijdsgenoten.

Remember?

Haar video's worden enorm goed bekeken op dat moment, maar de echte grote doorbraak heeft nog niet plaatsgevonden. Totdat ze een liedje upload over een stukgelopen relatie waarop het publiek overweldigend positief reageert.

De volgende dag besluit ze het liedje op te nemen in een studio. Na het uitbrengen is het een ware hit onder TikTok-gebruikers en begint het ook in streamingcijfers omhoog te krabbelen. Wie zijn wij dan om het te negeren? Go Sara Kays!

'Remember That Night?' van Sara Kays hoor je vanaf nu op 3FM!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie