3FM nieuws

Foals brengt een gigantische bak heerlijke herrie naar Paradiso

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Foals brengt een gigantische bak heerlijke herrie naar Paradiso

19 mei. Foals. Paradiso. Stijf uitverkocht. En dit was waarschijnlijk ook gelijk de laatste keer in Paradiso, want de zaal barstte uit zijn voegen. Tickets waren binnen 5 minuten uitverkocht en zo'n 2000 mensen bleven teleurgesteld achter op Ticketswap. Samenvatting: een heerlijke bak herrie en een live-performance waar je u tegen zegt. Dat belooft veel goeds voor hun show op Down The Rabbit Hole straks in juli.

De show

Er worden weinig woorden vuilgemaakt in Amsterdam... Foals komt om te spelen. En om af en toe het publiek in te duiken. Zanger Yannis maakt het niet zo bont als in 2015, toen hij van het balkon van de Melkweg sprong, maar hij kan het tóch niet laten om af en toe even op het publiek te gaan staan. En om naar de bar te lopen voor een koud pilsje. Cheers, mate!

Foals blijft zich tijdens deze avond maar bewijzen. De band overtreft zichzelf ten opzichte van de albums door live steeds een tandje bij te zetten en ieder nummer een opzwepend outro te geven. En we mogen het binnenkort dunnetjes overdoen, want Foals staat deze zomer op Down The Rabbit Hole!

De setlist

De show wordt geopend met nieuwe track 'On The Luna'. Daarna is het gelijk tijd voor oude bekende 'Mountain At My Gates', die de toon voor de rest van de avond zet. Het oude werk wordt af en toe afgewisseld met een nieuw nummer van het laatste album Part One Everything Not Saved Will Be Lost. En dat album blijkt meer dan geschikt concertmateriaal te zijn. Na 'In Degrees' en 'White Onions', sluiten de mannen de avond explosief af met 'Inhaler', 'What Went Down' en 'Two Steps, Twice', waarna iedereen bezweet en voldaan de zaal uitloopt.

Festival top 999

Is Foals nou jouw ultieme festival-act? Dan kun je op ze stemmen voor de Festival Top 999. Een lijst die 3FM samen met jou samenstelt. Een lijst ramvol met al jouw favoriete festivaltracks. De stembussen zijn vanaf nu geopend!

Meer Foals?

>> Foals brengt videoclip uit voor 'In Degrees'
>> 50% van Foals zat in Game Of Thrones
>> Foals over dubbelalbums, doemdenken en wiskundestudies on the side

Ster advertentie
Ster advertentie