Naar homepage
3FM nieuws

Foals brengt video uit voor 'In Degrees'

  1. Nieuwschevron right
  2. Foals brengt video uit voor 'In Degrees'

Foals heeft een video uitgebracht voor hun single 'In Degrees', afkomstig van Everything Not Saved Will Be Lost, Part 1.

In Degrees

De video is opgenomen in Brazilië en draait om zonsondergangen, dansen en tropische vibes. En dat is precies de vibe die het nummer moet hebben volgens frontman Yannis Philippakis: "There's a big emphasis on grooves on this record. We had an appetite to write music that made us feel good in a physical way, we felt like we hadn’t done that much dance-y stuff since Holy Fire."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dubbele betekenis

De betekenis van 'In Degrees' kan op twee manieren opgevat worden. In de basis gaat het nummer over een relatie die langzaam wegglipt, stukje bij beetje. Maar door de titel kun je het ook lezen als een link naar klimaatverandering, die ook geleidelijk steeds verder vordert.

Die dynamiek tussen persoonlijke problemen en grote maatschappelijke thematiek is een balans die je op het hele album terugvindt. Yannis: "I like the idea of bringing people together on the dance floor, sharing moments of connection. But the lyrics of 'In Degrees' are about social dislocation, about being alone. I like the paradox of that."

3FM Megahit

Vorige week werd 'In Degrees' nog verkozen tot 3FM Megahit door de dj's. Onder andere Eva Koreman is groot fan van de track: "Het is een dansbare track die perfect is als afsluiter van hun festivalsets! Het klinkt als een soort 'My Number', maar het is geen kopie... Echt fantastisch gedaan. Ik denk dat dit zo’n liedje is wat we over 3 jaar nog steeds met liefde draaien op 3FM."

Everything Not Saved Will Be Lost

Het eerste deel van het dubbelalbum Everything Not Saved Will Be Lost is al uit, de tweede helft kunnen we dit najaar verwachten. Foals vond het zowel een creatieve uitdaging om een dubbelalbum te maken ("Nu kunnen we eindelijk al die muzikale energie kwijt, zonder compromissen!") als een confronterende zaak. De consumptie van muziek gaat tegenwoordig zó vluchtig dat je 'het beest wel moet blijven voeden', aldus Yannis. Hoe dan ook: er komt nog een tweede album van de band in 2019!

In de tussentijd kunnen fans zich vermaken met het optreden in Paradiso op 19 mei én de festivalset tijdens Down The Rabbit Hole 2019. Dansen!

Meer Foals?

>> Foals over dubbelalbums, doemdenken en wiskundestudies on the side
>> Dit is 'Exits', de nieuwe van Foals
>> Throwback: Foals speelt 'Miami' live bij 3FM op Lowlands 2010

Ster advertentie
Ster advertentie