3FM Megahit

'Magazine' van Editors is de nieuwe 3FM Megahit!

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Magazine' van Editors is de nieuwe 3FM Megahit!

Editors zijn weer terug met nieuw materiaal! Hun zesde album, Violence, is aangekondigd, de band staat komende zomer op Pinkpop en de eerste single 'Magazine' is dus al een feit! Een 3FM Megahit-waardig feit bovendien.

'Magazine'

De single kwam op 15 januari officieel uit, maar 'Magazine' werd al sinds vorig jaar zomer live gespeeld op festivals. Voor de die-hard fans is het dus al een bekend nummer, maar voor het grote publiek is 'Magazine' hét voorproefje voor Violence, het album dat op 9 maart uitkomt.

Oorspronkelijk was 'Magazine' geschreven na het vijfde album In Dream. Bij het maken van album zes 'klikte' het nummer toch ineens zo goed dat het meteen bekroond werd tot eerste single. Frontman Tom Smith wil het niet per se een politiek beladen nummer noemen, maar het steekt wel de draak met de betrouwbaarheid van machtsfiguren.

Die (ongenoemde) politieke beladenheid zie je ook terugkomen in de clip. Je ziet een hoop belangrijk uitziende figuren die het niet helemaal lekker met elkaar kunnen vinden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ze zijn er weer

Je vraagt je misschien af, 'waar zijn ze eigenlijk geweest dan de afgelopen jaren?'. Nou, voor In Dream zijn ze lekker lang blijven touren. In Groot-Brittannië, Ierland en een flink aantal Europese landen hebben ze koppen van Tom, Russell, Edward, Justin en Elliott genoeg kunnen spotten. Daarom duurde het meer dan twee jaar totdat er weer echt iets nieuws van Editors werd uitgebracht. 3FM-dj Domien belde even met Tom Smith, die nét iets teveel zei over de aankomende zomer.

"Yeah I think we're doing Pinkpop this year?" Thanks voor de informatie, Tom! Als Editors-fan weet je dus waar je moet zijn deze zomer. Om je zoet te houden tot het album kun je deze week 'Magazine' lekker vaak voorbij horen komen op 3FM!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie