3FM nieuws

The War On Drugs pakt 3FM Megahit met 'Oceans Of Darkness'

foto: P Squared
  1. Nieuwschevron right
  2. The War On Drugs pakt 3FM Megahit met 'Oceans Of Darkness'

Een jaar na het verschijnen van de prachtplaat I Don't Live Here Anymore releast The War On Drugs 'Oceans Of Darkness' als single. Het nummer verscheen op de deluxe versie van het album en kende al een live-debuut, maar werd nooit eerder uitgebracht. Tot nu dus! Het nummer is perfect voor deze regenachtige herfstdagen. 'Oceans Of Darkness' hoor je daarom deze week extra vaak op de radio als 3FM Megahit.

Niet eerder uitgebracht

In augustus kondigde The War On Drugs een deluxeversie aan van hun laatste album I Don't Live Here Anymore. Het bevat twee niet eerder uitgebrachte nummers, 'Oceans Of Darkness' en 'Slow Ghost'. Die eerste werd door de band voor het eerst gespeeld in 2020. Het was dan ook even wachten op de officiële release. Maar na twee jaar wachten worden de fans eindelijk beloond.

"Op een avond in LA, terwijl we al een tijdje bezig waren met het maken van I Don't Live Here Anymore, ontdekten we een uitgeklede demo in mijn Dropbox met deze titel", zei frontman Adam Granduciel over de plotselinge release.

Quote

We waren op dat moment gefrustreerd en uitgeput en na het eten gingen we in een cirkel zitten en werkten het uit terwijl de tape aan het rollen was. Het komt zelden voor dat een nummer van ons na slechts een paar opnames zo compleet aanvoelt, maar het had alle wanhoop en urgentie waar we naar op zoek waren. Uiteindelijk heb ik het niet op de plaat gezet omdat ik er geen thuis voor kon vinden tussen de andere nummers. We zijn blij dat we het nu met jullie kunnen delen.

Adam Granduciel, The War On Drugs

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Magistraal

Het succes van The War On Drugs is nog lang niet klaar. Naast een magische headline-show op Down The Rabbit Hole speelden ze in april de Ziggo Dome plat. Tijdens deze shows maakte het publiek kennis met I Don't Live Here Anymore en heeft daarmee alle verwachtingen waargemaakt. Benieuwd wanneer we ze weer terug gaan zien!

Ster advertentie
Ster advertentie