3FM nieuws

Dua Lipa scoort 3FM Megahit met gloednieuwe single 'Houdini'

foto: Dua Lipa Instagramfoto: Dua Lipa Instagram
  1. Nieuwschevron right
  2. Dua Lipa scoort 3FM Megahit met gloednieuwe single 'Houdini'

Na een hele roze Barbie-zomer is Dua Lipa terug met nieuwe muziek. De discotrack 'Houdini' is na wekenlang teasen eindelijk van ons en scoort meteen de 3FM Megahit! Je hoort 'm deze week daarom extra vaak op 3FM.

Tame Impala

Begin oktober haalde Dua Lipa haar Instagram-pagina helemaal leeg en begon met het geven van hints. Fans wisten meteen dat er nieuwe muziek aan zat te komen. Later die maand, op 31 oktober, maakte de zangeres de titel van haar nieuwe single bekend. Tenminste, indien je in staat was om een raadselachtige reeks cijfers te ontcijferen.

'Houdini' is een up-beat disco-track met groovy baslijn. Komt het je bekend voor? Dat kan! In 2018 liet Dua al weten dat haar droomsamenwerking met Kevin Parker, die je waarschijnlijk beter kent onder de naam Tame Impala, zou zijn. Vijf jaar later is haar droom eindelijk uitgekomen! 'Houdini' is namelijk geproduceerd door niemand minder dan dit Australische multitalent. Naast zijn rol als producent en componist, levert Parker ook bijdragen op de basgitaar en verzorgt de backing vocals.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Houdini'

Maar wat heeft Dua Lipa gemeen met de beroemde goochelaar Harry Houdin? Nou, het is niet makkelijk om haar vast te houden. "Catch me or I go Houdini. I come and I go. Prove you got the right to please me." zingt ze. "Dit nummer vertegenwoordigt de meest lichte en bevrijdende delen van mijn singledom”, vertelt Dua Lipa in een persbericht. "Het is heel ironisch, het onderzoeken van het idee of iemand echt de moeite waard is of dat ik ze uiteindelijk zal ghosten. Je weet nooit waar iets je naartoe brengt, dat is het mooie van openstaan voor alles wat het leven op je pad brengt."

Bij 'Houdini' hoort natuurlijk ook een gelikte videoclip. Bekijk het hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw album

'Houdini' komt na het grote succes van de single 'Dance the Night' van de Barbie-soundtrack en het album Future Nostalgia. Over haar derde album laat Dua Lipa nog niet veel los. Wat we al wel weten is dat hij ergens in 2024 verschijnt. Daarnaast is er een grote kans dat Kevin Parker ook heeft bijgedragen aan de rest van het nog onaangekondigde album.

Ster advertentie
Ster advertentie