3FM Awards

Goldband verrast Maan met eerste 3FM Award: Schaal van Rigter

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Goldband verrast Maan met eerste 3FM Award: Schaal van Rigter

En dat is niet zomaar een prijs, hun track ‘Stiekem’ is namelijk het meest gedraaide nummer van Nederlandstalige bodem op 3FM van heel 2023! Daarmee winnen zij de befaamde Schaal van Rigter, en daarmee ook meteen de eerste 3FM Award. De prijs is eerder gewonnen door o.a. Douwe Bob (2015), Chef’Special (2016), Rondé (2017 en 2021) en Son Mieux vorig jaar.

Goldband verraste Maan met deze bijzondere prijs tijdens een bezoek aan de studio van Goldband. Op het moment dat Maan daar aankwam werd ze door bandleden Karel en Boaz geblinddoekt en naar de studio gebracht, waar het derde bandlid Milo haar ‘stiekem’ opwachtte met de Award.

Check het moment hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Stiekem'

‘Stiekem’ verschijnt in november 2022 en gaat over de spanning die je voelt als je nog in het geheim naar elkaar verlangt. Het nummer ontstond als reactie naar juicekanalen die al vroeg de eersten wilden zijn om de relatie tussen Maan en Karel van Goldband naar buiten te brengen. Nog voor zij daar zelf klaar voor zijn. Hun samenwerking is een hit in Nederland en Vlaanderen, bereikt al snel de platina status en won vorig jaar al de 3FM Award voor ‘Beste Samenwerking’. Daar kunnen zij de Schaal van Rigter nu aan toevoegen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schaal van Rigter

Goldband en Maan volgen Son Mieux op die afgelopen jaar de Schaal wint met ‘Multicolor’. De Schaal van Rigter is vernoemd naar de in 2004 overleden presentator Wim Rigter en wordt uitgereikt sinds 2005 als onderdeel van de 3FM Awards. Goldband is dit jaar genomineerd voor twee 3FM Awards. Zie hier in welke categorieën en breng je stem uit.

3FM Awards

Op donderdag 21 maart vinden de 3FM Awards plaats, dé Nederlandse muziekprijzen die jij bepaalt. 3FM-luisteraars kunnen weer stemmen op de genomineerden in zeven categorieën: Beste Artiest, Beste Groep, Beste Song, Beste Album, Beste Indie Act, Beste Samenwerkingen Beste Nieuwkomer. Met optredens van DI-RECT, Roxy Dekker, Douwe Bob en The Indienbelooft het weer een feestje te worden.

De 3FM Awards in PAARD, Den Haag zijn uitverkocht, maar door te stemmen maak jij nog kans op tickets.

Ster advertentie
Ster advertentie