Artiest

Backstreet Boys

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Backstreet Boys
Vijfkoppige boyband die vooral eind jaren negentig grote successen viert. De groep verkoopt miljoenen albums en is verantwoordelijk voor grote hits als 'Everybody', 'I Want It That Way' en 'As Long As You Love Me'.

Jongensgroep

De Backstreet Boys mogen zich naast Take That tot één van de eerste nieuwe lichting (succesvolle) boybands rekenen. Vijf jongens uit Orlando (Florida) besluiten na wat kleine lokale succesjes hun geluk elders te beproeven. Met behulp van producers Max Martin en Denniz Pop wordt hun eerste single 'We've Got It Goin' On' een enorme hit, die het in Nederland tot de vijfde plaats schopt. 

Succes

Alles wat de Backstreet Boys daarna uitbrengen, is een doorslaand succes. De jongens mogen zich overal waar ze gaan en staan verheugen op Beatles-esque taferelen, compleet met gillende en flauwvallende bakvissen. 

Betrokken

Hoe groot de betrokkenheid is, blijkt als Brian Littrel een hartoperatie moet ondergaan. Wekenlang kunnen fans niet functioneren in afwachting van het resultaat van de operatie. Als hoogtepunt van het succes in Nederland blijft voorlopig de single 'I Want It That Way' staan. De song haalt in mei 1999 de eerste plaats van de hitljisten. 

Pauze

Gebeukt door de media-aandacht en persoonlijke problemen (zo raakt AJ McLean aan de drugs en drank) besluiten de Backstreet Boys tussen 2002 en 2005 een pauze in te lassen. In de tussentijd worden er enkele solocarrières opgestart, maar die floppen allen.

Hereniging

De groep besluit in 2005 weer bij elkaar te komen. In juni wordt het comeback-album Never Gone uitgebracht. In de zomer van 2006 verlaat Kevin Richardson de band. Datzelfde jaar besluiten de overige vier bandleden wel samen een cd op te nemen. Dat resulteert in de plaat Unbreakable, die uiteindelijk in oktober 2007 op de markt komt. 

Ahoy

Album Unbreakable groeit uit tot een succes net als de bijbehorende tour. Na het afsluiten van deze reeks concerten duiken de Backstreet Boys in 2008 opnieuw de studio in. De plaat This Is Us verschijnt in 2009 waarop opnieuw een tour volgt. Naar aanleiding hiervan doet de groep op 15 november 2009 ook in Ahoy Rotterdam. 

Opnieuw reünie

Na zes jaar afwezigheid besluit Kevin Richardson zich in 2012 weer bij de band te voegen. De band neemt herenigd en wel hun achtste studioalbum op. In A World Like This komt in 2013 uit en single 'Show 'Em (What You're Made Of)' krijgt aardig wat airplay. Hetzelfde jaar mag Backstreet Boys een ster op de enige echte Hollywood Walk of Fame in ontvangst nemen.