3FM nieuws

Hey, het is weer 1996: Backstreet Boys hebben een nieuwe single

foto: Foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hey, het is weer 1996: Backstreet Boys hebben een nieuwe single

Backstreet Boys zijn na een jarenlange break terug met een nieuw liedje. 'Don't Go Breaking My Heart' klinkt precies zoals je zou verwachten: lekker cheesy met zoetsappige teksten en de nodige danspasjes.

Geschiedenisles

In 1993 hoorden we voor het eerst van de boyband uit Florida. Nick, Howie, Brian, AJ en Kevin veroverden de harten van een hele generatie aan tieners en 'Everybody', 'I Want It That Way' en 'As Long As You Love Me' waren hun allergrootste hits. In totaal hebben ze acht albums gemaakt en er 180 miljoen van verkocht. Wie had er niet een poster van de boys in z'n kamer hangen?

In 1996 zorgden de mannen voor chaos toen ze voor twee dagen in Nederland waren. Ze werden overal gevolgd, zelfs als ze op een rondvaartboot zaten. Foto: ANP

Up's en down's

In de afgelopen 25 jaar zijn de mannen ontelbare keren uit elkaar gegaan en weer bij elkaar gekomen, soms met wisselend succes. Maar dat ze nog steeds samen muziek zouden maken, hadden ze niet verwacht: "Als je ons 25 jaar geleden had verteld dat we nu nog steeds muziek zouden maken, hadden we je nooit geloofd.”

Na al die jaren is er eigenlijk weinig veranderd en dat is best knap, de moves zitter er nog steeds in. Beoordeel zelf:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie