Meer NPO
STER Advertentie

Blaudzun wint 3FM Award voor Beste Artiest Alternative

Donderdag 10 april 2014 - 18:34 uur

Blaudzun wint goud in de categorie Beste Artiest Alternative!

Dat Alternative nogal een breed begrip is, bewijzen de genomineerden in deze categorie. Blaudzun, Eefje de Visser, Thomas Azier, Mister and Mississippi en Town of Saints zijn de strijd met elkaar aangegaan en uiteindelijk kon er maar één goud winnen: Blaudzun ontving uit handen van Roosmarijn en Michiel de 3FM Award voor Beste Artiest Alternative!

Blaudzun is het beste alternatief op de rest

Vorig jaar zei Blaudzun toen hij dezelfde award in de wacht sleepte dat dit een categorie is waarin je liever niet wint, maar dit jaar had hij een postievere speech: "Ik ben het beste alternatief op de rest!" Daar drinken we op!

Blaudzun

Jezelf als Nederlander vernoemen naar een Deense wielrenner en je debuutplaat opnemen in Barcelona. Er zijn maar weinig mensen die dat doen. Blaudzun deed het en werd er enorm succesvol mee. Het duurde wel even, want zijn eerste twee albums worden alleen door de echte liefhebbers opgepikt.

Blaudzuns grote doorbraak komt als hij album nummer drie, Heavy Flowers uitbrengt. Het vierde album Promises Of No Man's Land krijgt het predicaat 3FM Album van de Week en de gelijknamige single schopt het tot 3FM Megahit!

Tweede 3FM Award voor Blaudzun

Bij de 3FM Awards van 2013 ging de Bekende Brildrager er ook al met de award voor Best Artiest Alternative vandoor, en de geschiedenis herhaalt zich: Blaudzun wint ook dit jaar de 3FM Award voor Beste Artiest Alternative!

Genomineerden Beste Artiest Alternative

De overige genomineerden voor een 3FM Award in de categorie Beste Artiest Alternatieve waren:

Eefje de Visser
Thomas Azier
Mister and Mississippi
Town of Saints

Blaudzun live op de 3FM Awards - 'Promises Of No Man's Land'

Kijk live naar 3FM