3voor12 Radio

Ma-do: 21:00 tot 00:00

Nu op 3FM: -

3voor12 Radio (VPRO)

Je hoort in 3voor12 Radio de allernieuwste muzikale trends, alternative tracks en de actualiteit van vandaag en morgen. Regelmatig artiesten in de studio of aan de telefoon over hun nieuwste releases, de Essentials en concertrecensies. Iedere maandag t/m donderdag van 21:00-00:00 uur.

Roosmarijn Reijmer

Volg Roosmarijn Reijmer

Roosmarijn Reijmer

Ze zeggen dat het zeldzaam is dat een vrouw de titel en de artiest van een liedje kan onthouden. Roosmarijn (1979) zou daar het liefst een Olympische sport van maken. Geboren in Soest droomt ze aanvankelijk net als ieder klein meisje van een carrière als Madonna of Spice Girl.

Lees verder

Omdat je daarvoor op z'n minst zuiver moet kunnen zingen, zoekt Roosmarijn het maar in de geschreven pers. Via haar studie Journalistiek komt ze terecht bij muziekblad OOR en VPRO's 3VOOR12 als muziekjournalist. Ondertussen krijgt het radiovirus haar te pakken en begint ze programma's te maken op de lokale zender A-FM (Te ontvangen in Hilversum, Bussum en Naarden) en het internetradiostation KX Radio van Rob Stenders.

Roosmarijn is sinds 2000 verbonden aan NPO 3FM. Ze werkt onder meer als radioregisseur, NPO 3FM muzieksamensteller en internetredacteur. Bij feesten en partijen mag ze graag vertellen over hoe MP3'tjes nog met 3K per seconde binnenkwamen toen zij aan de wieg stond van de eerste professionele NPO 3FM-site. Tegen die tijd pakken we meestal haar drankje af en bellen we een taxi om haar op te halen.

In oktober 2007 begint Roosmarijn in de 3FM nacht. Elke donderdag op vrijdag hoorde je haar met haar eigen programma 'Roosmarijn'. In juni 2008 wint ze de RadioBitches Award in de categorie Aanstormend Talent.

In september 2011 komt haar droom uit: Roosmarijn neemt het stokje over van Eric Corton bij 3voor12 Radio. Je hoort haar iedere maandag t/m donderdag tussen 22:00 uur tot 01:00 uur.
3voor12 wordt vanaf 1 juni 2015 pas echt drie voor twaalf: het programma hoor je voortaan iedere maandag t/m donderdag tussen 21:00 en 00:00 uur op 3FM.

Fragmenten

Uitzendingen

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen