Meer NPO
STER Advertentie

De derde tussenstand van 3FM SR19: The Lifeline is €629.333!

De derde tussenstand van 3FM SR19: The Lifeline is €629.333!
Bas de Meijer

Zaterdag 21 december 2019 - 18:13 uur

Dag nummer vier alweer! En oh, oh, oh, wat gaan de dj's lekker. Niet alleen hebben ze al heel wat kilometers in de benen zitten, maar ook het geld blijft maar binnenstromen. Met elkaar hebben we al een geweldig bedrag van 629.333 euro opgehaald! Wil jij ook helpen? Check dan de onderstaande button. 

DONEER DIRECT

Dit kunnen we met dat geld doen

Met de opbrengst kan het Rode Kruis slachtoffers van mensenhandel helpen. Voor 10 euro krijgt een slachtoffer bijvoorbeeld psychosociale hulp van het Rode Kruis. In een groepssessie van 10-15 personen leren zij hoe ze traumatische ervaringen kunnen delen en verwerken. Voor 250 euro kan het Rode Kruis een slachtoffer van mensenhandel tijdelijk onderdak bieden. In die tijd kan het Rode Kruis verder zoeken naar werk en een permanente woning. 

Voor 50 euro krijgt een slachtoffer van mensenhandel hulp van het Rode Kruis om betaald werk te vinden. Ze krijgen bijvoorbeeld een arbeidstraining of de mogelijkheid om alsnog een schooldiploma te behalen. Zelf geld verdienen maakt jonge mensen minder kwetsbaar. 

Daarnaast wordt het geld ook preventief gebruikt: al voor 4 euro kan er voorlichting gegeven worden aan jongeren en kwetsbare groepen, en voor 95 euro wordt er een docent of hulpverlener opgeleid om signalen van mensenhandel beter te herkennen. 

Kom in actie en change their stories!

Wil jij een verschil maken en in actie komen voor deze mensen? Dat kan natuurlijk, op verschillende manieren.

1. Vraag een plaat aan
2. Doneer direct
3. Doneer aan een actie van iemand anders
4. Begin een eigen actie en haal donaties binnen
5. Loop een etappe mee en laat je sponsoren
6. Bied op een veilingitem
7. Zamel geld in & kom naar een Chequepoint om de cheque te overhandigen! 

Wil je meer weten over het doel? Kijk dan hier. 

Kijk live naar 3FM