Meer NPO
STER Advertentie

Gerard Ekdom maakt eigen kerstsingle

Zaterdag 20 december 2014 - 14:00 uur

Surprise! Gerard Ekdom heeft stiekem een eigen kerstsingle opgenomen. Je kunt de plaat van “Gary Fomdeck” aanvragen, luisteren en downloaden. Natuurlijk gaat de opbrengst naar 3FM Serious Request.

Wat doe je als je zelf he-le-maal weg bent van kerstplaatjes, maar je niet de perfecte kerstsingle van dit jaar kunt vinden? Dan maak je er zelf een! Onder het pseudoniem Gary Fomdeck maakte Gerard ‘I’ll Be There This Christmas’. Oh, Gerard, ik ruik de dennennaalden al!

Vraag meteen deze plaat aan voor 3FM Serious Request

Maar waarom een kerstplaat!?

Elk jaar kan Gerard niet wachten tot de goedheiligman het land uit is en het eindelijk mag: kerstplaatjes draaien. Maar al een tijdje heeft hij niet meer een ultieme kerstplaat uit is gekomen. Zo ontstond het idee om de studio in te duiken en alle sneeuwvlokken, haardvuurtjes, liefdestoestanden, kerstbellen en decembergevoelens uit de kast te trekken.

Gerard Ekdom is Gary Fomdeck

Om iedereen zo objectief mogelijk naar de single te laten luisteren, werd de alias Gary Fomdeck bedacht. Dat lukte wel een beetje, want een aantal keren hoorde je ‘I’ll Be There This Christmas’ al op een paar nationale en lokale radiostations. Typisch gevalletje uit de hand gelopen grap.

‘I’ll Be There This Christmas’ voor 3FM Serious Request

Het is absoluut niet de bedoeling om geld te verdienen met de single. Ben je gek!? Daarom gaat de volledige opbrengst van bijvoorbeeld downloads op iTunes en streaming via Spotify naar 3FM Serious Request. De plaat is ook officieel uit, dus je kunt hem ook aanvragen bij 3FM!

Optreden van Gary Fomdeck in het Glazen Huis

Omdat die stembanden van hem wel wat beweging kunnen gebruiken (hij zegt niet zoveel, die Gerard...), wilde hij het nummer wel zingen in het huis. Maar dan wel alleen na het bereiken van een opbrengst van 25.000,- euro door aanvragen.

>> Kijk hier hoe Gary het nummer live deed 
>> Hij beantwoordde vragen in een Twitter Q&A 

Vraag ‘I’ll Be There This Christmas’ aan voor 3FM Serious Request

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op 3FM