Zwarte Cross

Pussy Riot geeft startschot Naked Run op de Zwarte Cross

  1. Nieuwschevron right
  2. Pussy Riot geeft startschot Naked Run op de Zwarte Cross

Yekaterina Samutsevich van Pussy Riot levert vrijdag 26 juli het startschot voor de Naked Run For Freedom op de Zwarte Cross.

Yekaterina Samutsevich van de Russische punkband Pussy Riot geeft vrijdag 26 juli via Skype het startschot voor de Naked Run For Freedom. Die wordt dan op initiatief van de Zwarte Cross en Amnesty International georganiseerd op het evenemententerrein in Lichtenvoorde.

Naked Run For Freedom op de Zwarte Cross

Tijdens de Naked Run For Freedom rennen 450 deelnemers, 'gekleed' in slechts een motorhelm twee rondjes over de crossbaan. Met de Naked Run For Freedom wordt aandacht gevraagd voor de onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting in verschillende delen van de wereld en Rusland in het bijzonder.

Protestlied tegen Poetin

Maria Alechina en Nadezida Tolokonnikova van Pussy Riot werden veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf nadat de ze in maart 2012 een aan Vladimir Poetin gericht protestlied hadden gezongen in een kathedraal in Moskou.

In de week voorafgaand aan de Zwarte Cross vindt het hoger beroep plaats in de rechtszaak tegen Alechina en Tolokonnikova.

Artiesten steunen Pussy Riot

Amnesty International voert actief campagne voor de vrijlating van de vrouwen. De mensenrechtenorganisatie publiceerde een open brief waarin staat dat het gevangenschap van de Pussy Riot-leden schokkend en onrechtvaardig is.

De brief was ondertekend door verschillende internationale artiesten, waaronder Madonna, Adele, Paul McCartney, Bruce Springsteen, Radiohead en Coldplay.

Ster advertentie
Ster advertentie