Zwarte Cross

Zo smaakt het michelinsterren eten op Zwarte Cross uit de snackmuur

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo smaakt het michelinsterren eten op Zwarte Cross uit de snackmuur

Je kunt niet alleen friet, frikadellen en pizzaburgers krijgen op de Zwarte Cross. Er is ook Michelinsterren eten te krijgen op het festivalterrein! Uit een snackmuur wel te verstaan. Dat vraagt natuurlijk om een review.

Het menu

Wat staat er nou op zo'n menu? Er waren drie opties:

  • Kemperlandhoen met zwarte truffel, prei en pata negra ham
  • Gepocheerd hoeve ei met kaviaar, bieslookmayonaise, crème fraîche en aardappel
  • Croque monsieur lauwwarm met tomaar, kreeft en basilicum

Alle gerechten kosten 3 muntjes. Een muntje kost €2,50. Dus voor €7,50 heb je een gerecht met Michelinster. Niet verkeer toch?

Het concept

Bestel je gerecht en een minuutje later ligt hij klaar in de snackmuur. Je trekt je luxe hapje dus gewoon uit de muur! Het idee is duidelijk populair onder de mensen in de rij en de gerechten gaan als warme hapjes door de muur heen.

Het oordeel

Een drietallig testpanel heeft geproefd en is tot een eindoordeel gekomen. Klaar voor wat ongefilterd commentaar?

Het gepocheerde ei - ⭐️⭐️


"Het is leuk dat je kaviaar hebt op een festival." is een van de eerste dingen die gezegd wordt. Het eitje zag er een beetje triest uit, niet echt de opmaak die je verwacht van een gerecht met Michelinster. De mayo is het lekkerst van het hele gerecht. Het ei was lekker maar het gepocheerde ei van de lunchroom om de hoek is eigenlijk net zo lekker.

De hoen - ⭐️⭐️⭐️


Hadden we al verteld dat het testpanel de smaaktest aanging zonder te weten wat de gerechten waren? Als er bij een stukje kip gezegd wordt "Is dat vis?", weten we niet of dat wel een goed teken is. Ondanks dat het stukje vlees veel weg had van kippensoep, was hij wel lekker gekruid. Het crunchy zout gaf een lekkere bite. En de prei? Die was prima. Waar de ham precies was, was het testpanel niet helemaal duidelijk.

De tosti, uh, croque monsieur - ⭐️⭐️⭐️


"Wat? Zat er kreeft op?" as de reactie nadat er gevraagd werd hoe de kreeft smaakte. Óf het testpanel is heel onoplettend geweest tijdens het fijnproefen, óf er zat gewoon weinig kreeft op. De tosti kwam, net achter de hoen, als beste uit de test. Dat had misschien ook te maken met de saus. Hij was romig en vet en had een sterke paprika smaak.
Ster advertentie
Ster advertentie