Zwarte Cross

Left wint de Zwarte Cross contest

  1. Nieuwschevron right
  2. Left wint de Zwarte Cross contest
Wat een vette prijs: optreden op het hoofdpodium van de Zwarte Cross. Left had zich ingeschreven voor de de Zwarte Cross contest en won!
Via serioustalent.nl en ongekendtalent.nl kon je je inschrijven voor de Zwarte Cross contest. De opdracht was simpel: stuur je beste track in en wie weet sta je dan te rocken op het Zwarte Cross. Uit de vele inzendingen koos de uiterst vakkundige jury vijf bands die hun beste track mochten laten horen op het podium. De beste van deze bands mocht op ook nog eens op het hoofdpodium spelen. En die beste was Left.


Left

'Het was te gek', laat Ruud van Deventer van Left weten. Zenuwachtig waren ze niet, daar hadden ze de tijd niet voor. Misschien alleen wat gezonde spanning, maar dat is lekker. Ruud was erg in zijn nopjes met het optreden op de Zwarte Cross: 'De sfeer op de Zwarte Cross is geweldig en de mensen onder de modder geven ook een bijzondere touch. 'Na het optreden van Left werd eigenlijk al meteen de winnaar bekend gemaakt door Barbara Karel. Ruud had op dat moment net even tijd voor zichzelf op de WC, maar toen hij de band hoorde juichen en het hem duidelijk werd dat zij later op het hoofdpodium mochten optreden, rende hij met zijn broek op zijn knieën het podium op de champagne te laten knallen.


Jovink

Veel tijd om te genieten van de overwinning hadden ze niet, want ze moesten meteen naar het hoofdpodium, waar ze de after-act van Jovink en de Voederbietels waren.'We moesten meteen op. Het was onwerkelijk. Er waren zoveel mensen, die ook allemaal bleven toen wij op moesten. Al had het merendeel waarschijnlijk niet eens door dat er een andere band op het podium stond.' Het bier vloeide namelijk rijkelijk, zoals het hoort op de Zwarte Cross. Maar de reacties waren geweldig, vertelt van Deventer. Ze mochten twee nummers doen, het werden er drie.


Bier

De jongens van Left waren wel verbaasd, misschien zelfs wel een beetje teleurgesteld, dat ze niet met bier bekogeld zijn. Het hoort er toch een beetje bij. Misschien lag het er aan dat ze zelf in de aanval gingen en zelf het kostbare vocht het publiek in smeten, wat het publiek uiteraard met genot onderging.


>> zie hier het fotoverslag van Left op de Zwarte Cross

>> Left staat ook op woensdag bij Met Michiel
Ster advertentie
Ster advertentie