Wijnand in de ochtend
KRO-NCRV

Nicol Kremers speelt de rol van Barabbas in The Passion

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Nicol Kremers speelt de rol van Barabbas in The Passion

Tijdens The Passion van KRO-NCRV zal Barabbas, de gevangene die in plaats van Jezus wordt vrijgelaten, vertolkt worden door Nicol Kremers. Dat maakte 3FM-dj Wijnand Speelman vanochtend bekend in 'Wijnand in de Ochtend'. Dit is het eerste jaar dat de vertolker van Barabbas voor de uitzending bekend wordt gemaakt.

The Passion

The Passion is een muzikale paasvertelling over het lijden en sterven van Jezus Christus, dat sinds 2011 op Witte Donderdag wordt gehouden. Het evenement wordt rechtstreeks op televisie uitgezonden en vanaf 2015 is het evenement ook rechtstreeks op de radio te horen.

Wie is Barabbas?

Barabbas is de misdadiger die volgens de Bijbel werd vrijgelaten in plaats van Jezus. Zijn vrijlating werd door Pilatus voorgesteld als alternatief voor de vrijlating van Jezus, omdat het een traditie was om tijdens Pesach een gevangene vrij te laten. Het volk koos er voor, tegen de verwachting van Pilatus in, om de gevreesde crimineel Barabbas vrij te laten.

Nicol Kremers

Ieder jaar wordt iemand anders gevraagd om de rol van Barabbas op zich te nemen. Dit is altijd een BN'er die het afgelopen jaar in opspraak is geweest.

In eerdere edities waren ook Louisa Janssen, Dennis Schouten, Famke Louise, Jebroer, Ben Saunders, Yuri van Gelder, Koos van Plateringen, Dave Roelvink, Glenn Helder, Thomas Dekker, John de Wolf en Dennis van der Geest te zien in deze misdadigersrol.

Nicol Kremers kun je kennen van het reality-programma 'Massa is Kassa' waarin ze samen met haar ex-man Peter Gillis de hoofdrol speelde. De relatie liep op de klippen en dit zorgde voor een turbulent leven van Nicolleke. Sindsdien zit ze op OnlyFans en zou met een veelbesproken autobiografie komen (dit is uitgesteld na een kort geding). Verder knalde ze tegen een vangrail onder invloed van drank en drugs en heeft ze verschillende rechtszaken/korte gedingen tegen zich gehad het afgelopen jaar.

Nicol Kremers als Barabbas is donderdag 28 maart om 20.30 uur te zien in The Passion bij KRO-NCRV op NPO 1.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie