Vrijheid

Candice's vader werd levend verbrand, zij knuffelde de moordenaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Candice's vader werd levend verbrand, zij knuffelde de moordenaar

Eerder deze maand werden de Ambassadeurs van de Vrijheid bekendgemaakt op 3FM. Sam Feldt is daar één van en bezocht daarom de townships van Johannesburg. Daar sprak hij met bewoners over racisme, uitsluiting en apartheid. Ook Candice, dochter van een slachtoffer van het apartheidsregime, vertelde wat die periode voor haar leven betekend heeft.

Candice wist dat haar vader was vermoord, maar het fijne wist ze er niet van. Totdat zij op een dag een foto tegenkwam in een boek van het verbrande lichaam van haar vader. Hij werd tijdens de apartheid levend verbrand in zijn auto door een blanke man, Eugene de Kock. Vanaf dat moment begon de zoektocht naar antwoorden. Deze heeft zij gekregen tijdens een ontmoeting met de moordenaar.

"Waarom mijn man?"

Tijdens de ontmoeting met Eugene vroeg de moeder van Candice waarom juist háár man slachtoffer was geworden. Zijn antwoord? "Er was geen reden." Deze woorden kwamen hard aan, zo hard dat Candice er niet eens door kon huilen. Wel wilde zij nog één belangrijke vraag stellen: "Vergeef je het jezelf?" Eugene was duidelijk geraakt door de vraag en door zijn antwoord besloot Candice hem tijdens het afscheid een knuffel te geven. Waarom check je in de reportage hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nationaal Comité 4 en 5 mei

Kraantje Pappie, Maan en Sam Feldt zijn dit jaar Ambassadeurs van de Vrijheid voor het Nationaal Comité 4 & 5 mei! Per helikopter vliegen zij op Bevrijdingsdag (zondag 5 mei) van festival naar festival om onze vrijheid samen met heel Nederland te vieren. Blijf hier op de hoogte.

Ster advertentie
Ster advertentie