Vrijheid

3FM doet verslag van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM doet verslag van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Op 4 mei herdenken we onze oorlogsslachtoffers en op 5 mei vieren we onze vrijheid. Zoals elk jaar doet 3FM verslag van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

Dodenherdenking

In heel Nederland zijn we op vrijdag 4 mei om klokslag 20:00 uur twee minuten stil om onze oorlogsslachtoffers te herdenken. Dieuwke Teerstra van NOS op 3 doet in de uitzending van Frank (19:00 tot 22:00 uur) verslag van de herdenking op de Dam in Amsterdam. Ze spreekt onder andere met Maan, die optreedt tijdens Bevrijdingsdag. Verder heeft Frank Landmacht-veteraan Thamara Batenburg te gast in de show. Zij werd voor de NAVO uitgezonden naar Bosnië-Herzegovina en Kosovo en werkte na haar diensttijd als vrijwilliger voor War Child en het Rode Kruis.

Update 19:45 - Interview van Dieuwke Teerstra (NOS) met Maan

Dieuwke Teerstra interviewt Maan tijdens Dodenherdenking

Bevrijdingsdag

De volgende dag, op zaterdag 5 mei, vieren we dat we in vrijheid leven. 3FM vliegt zoals elk jaar mee met de Ambassadeurs van de Vrijheid. Domien stapt in de helikopter met Ronnie Flex en Joram vliegt mee met dj Fedde le Grand. De heli's vliegen de hele dag van bevrijdingsfestival naar bevrijdingsfestival om op te treden. Uiteraard volg je hun avonturen de hele dag op 3FM, dus slinger die radio aan!

Enne vergeet npo3fm niet te volgen op Instagram, want daar zie je Ronnie Flex en Domien de hele dag in actie!

Ster advertentie
Ster advertentie