Vrijheid

3FM doet verslag van 4 en 5 mei

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM doet verslag van 4 en 5 mei

Op donderdag 4 mei herdenken we alle oorlogsslachtoffers en op vrijdag 5 mei vieren we onze vrijheid. 3FM doet verslag van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

4 mei

Op de avond van Dodenherdenking schakelt Eva Koreman vanaf 18.00 uur over naar Dieuwke Teertstra van NOS op 3. Zij doet verslag van de nationale herdenking op de Dam in Amsterdam. Ook spreekt ze met de mannen van De Jeugd van Tegenwoordig, die dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid zijn.

5 mei

Op Bevrijdingsdag vliegen Ambassadeurs van de Vrijheid De Jeugd van Tegenwoordig en De Staat in een helikopter over Nederland, van bevrijdingsfestival naar bevrijdingsfestival. Ook Vriend van de Vrijheid 3FM-dj Frank van der Lende vlieg per helikopter naar verschillende bevrijdingsfestivals. Hij vertelt het verhaal van zijn oma, die tijdens de Tweede Wereldoorlog gedeporteerd werd naar Westerbork en Theresienstadt. Frank ging samen met haar terug naar Westerbork.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Snapchat en Instagram

Op 5 mei wil je 3FM absoluut volgen op Snapchat en Instagram, want De Jeugd van Tegenwoordig neemt de 3FM-Snapchat mee in de helikopter en op Instagram zie je 3FM-dj Herman Hofman met De Staat.

On Stage en TV

Giel Beelen hoor je op Bevrijdingsdag vanaf 19.00 uur live vanaf het bevrijdingsfestival in Haarlem. Verschillende artiesten schuiven aan voor een live-sessie.

Eva Koreman vind je op Bevrijdingsdag op het bevrijdingsfestival in Zwolle waar ze verslag doet voor NPO 1 (19.00 - 19.50) en NPO 3 (22.40 - 23.10).

Op 3fm.nl/vrijheid vind je alles rondom 4 en 5 mei.

Ster advertentie
Ster advertentie