Video

Justin Bieber wilde met Mr Probz werken

  1. Nieuwschevron right
  2. Justin Bieber wilde met Mr Probz werken

Een auto-ongeluk achter de rug, zijn hele huis is afgefikt en hij is doorboord door een kogel, maar hey! Hij heeft wel een wereldhit! Hoe gaat het nu met Dennis Princewell Stehr, a.k.a. Mr. Probz? En waarom heeft 'ie Justin Bieber eigenlijk afgewezen?

Hoe is het ooit begonnen?

Zijn eerste track hoor je in de video onderaan dit artikel en dat vindt Mr. Probz eigenlijk niet zo leuk. Hij rapte daar nogal enthousiast in en dat bleek achteraf toch niet helemaal zijn ding. Maar na zijn track 'Sukkel voor de Liefde' dacht hij 'nu is het tijd om te gaan zingen en meer op de voorgrond te gaan staan.' Dus dat deed 'ie!

Na het releasen van 'Waves' stuurde hij een bericht naar 3FM en was hij gelijk welkom om de track live te spelen in de studio. Het nummer bleek een hit. 'Waves' stond niet alleen wekenlang in de hitlijsten, maar Dennis ontving ook een Edison voor beste song van 2013 én de Schaal van Rigter. Daarna werd de track zelfs een hit in Australië en Nieuw-Zeeland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

180

"Toen 'Waves' uitkwam deed ik Paaspop als Mr. Probz, als rapper zijnde. Ik dacht fuck, wat moet ik nu doen…" Uiteindelijk bereidde hij een show voor met knallen, vuurwerk en ander spektakel. Eén blik naar de voorste rij en Dennis wist dat zijn publiek een 180 had gemaakt: "Ik zag gewoon kleine meisjes met hun ouders om zich heen kijken van: 'Papa, zijn we wel in de juiste tent?!'."

Wat neem je mee uit een brand?

Maar het leven van Mr. Probz was tot nu toe niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Op 11 mei 2013 werd Mr. Probz wakker door een knetterend geluid. Zijn woning stond in lichterlaaie en hij verloor (bijna) alles wat hij had. Alle materialistische dingen dan. De brand betekende voor de zanger een nieuwe start. Hij kon maar op één manier omgaan met die nacht: "Nu is er niks wat ik kan verliezen. Dus let's go. Al na 2 dagen realiseerde ik mij dat."

Maar wat neem je mee bij zo'n brand? Helemaal niks! Hij klom uit het raam en heeft direct de rest van de bewoners van het pand gealarmeerd. "Ik dacht aan drie dingen: M'n foto's van toen ik klein was, m'n telefoon en m'n laptop." Hij heeft het allemaal moeten laten liggen. Maar, het was alsof de brandweer het wist: "De brandweer kwam naar mij toe en die gaf die laptop met die telefoon erop aan mij." Het mooie? Alles deed 't nog!

Hoe voelt een kogel in je lichaam?

Heb je wel eens een stomp in je maag gehad? Nou, zo voelt een kogel in je lijf dus. "Maar dan met een vlammende baksteen, dwars door je heen," voegt Mr. Probz er nog even aan toe. Nog voor de brand van net maakte hij nog iets mee wat, gelukkig, niet iedereen meemaakt.

Hij werd in 2010 beschoten in het centrum van Amsterdam. Eigenlijk moest hij een maand in het ziekenhuis blijven, maar na twee weken mocht hij al naar huis. Dat had Dennis te danken aan het feit dat hij heel actief bleef tijdens zijn opname. Het is duidelijk. Zijn leven lijkt net een soap zo af en toe.

Mr. Probz ft. Justin Bieber?!

Hij had niet alleen bijna een samenwerking met Elton John, nee nee. Mr. Probz wees ook Justin Bieber keihard af! De Amerikaanse zanger wilde graag een schrijfsessie doen met Dennis. Maar hoe reageerde hij? "Sorry, ik ben bezig." Wel voegt hij toe dat het toen nog niet dé Justin was zoals wij hem nu kennen. Oké, oké, oké...

Check de hele vodcast van Franks Feestje hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie