Naar homepage
3FM Awards

Mr. Probz wint de Schaal van Rigter

  1. Nieuwschevron right
  2. Mr. Probz wint de Schaal van Rigter

Mr. Probz heeft in de Coen en Sandershow op 3FM de Schaal van Rigter gekregen voor zijn nummer 'Waves'.

'Waves' van Mr. Probz is het afgelopen jaar het meest gedraaide nummer op 3FM van Nederlandse makelij geweest. Daarmee sleept Mr. Probz de Schaal van Rigter in de wacht, die hij op dinsdag 1 april (no kidding) in de Coen en Sandershow op 3FM ontving.

Mr. Probz bij Coen en Sander

Omdat hij momenteel als de bliksem gaat in Duitsland, bij de BBC op de playlist is gekomen én gisteren voor 'Waves' nog een Edison in de wacht sleepte, hadden Coen en Sander genoeg aanleiding om hem naar de studio te lokken onder het motto 'even bijpraten'.

Giel pissig op Probz

Het koetjes en kalfjes gesprek nam echter snel een andere wending, toen Coen en Sander hem confronteerden met een oud Russisch volksdeuntje wat hen verdacht veel deed denken aan 'Waves'. Hij moest toegeven dat het er wel erg veel van weg had, maar nu lijken wel meer liedjes op elkaar.

Toen Giel vervolgens inbelde, om te zeggen dat hij zich wel enigzins genept voelt door de Zoetermeerse zanger, waren de rapen gaar. Geintje natuurlijk! Het is niet voor niets 1 april.

De Schaal van Rigter voor Mr Probz - 'Waves'

'Waves' is een schot in de roos geweest voor Probz, want het nummer levert hem niet alleen de Schaal van Rigter op, maar ook een nominatie voor de 3FM Award 'Beste Single'. Of hij die ook aan zijn zegewagen mag binden, hoor en zie je op 10 april tijdens de 3FM Awards vanuit de Gashouder in Amsterdam.

De Schaal van Rigter

Deze door 3FM in het leven geroepen prijs is vernoemd naar voormalig 3FM DJ Wim Rigter, die op 25 november 2004 overleed. De Schaal van Rigter wordt door artiesten gezien als een stevige carrièrebevestiging, maakt onderdeel uit van de 3FM Awards en werd in het verleden al gewonnen door:

2005: Anouk - 'Girl'
2006: Racoon - 'Love You More'
2007: VanVelzen - 'Baby, Get Higher'
2008: Leaf - 'Wonderwoman'
2009: Ilse DeLange - 'So Incredible'
2010: Caro Emerald - 'Back It Up'
2011: A Silent Express - 'Will I Be Around'
2012: Miss Montreal - 'Wish I Could'
2013: Handsome Poets - 'Sky On Fire'

Ster advertentie
Ster advertentie