Video

Waltzburg is de winnaar van de 3FM Sziget On Stage Contest!

  1. Nieuwschevron right
  2. Waltzburg is de winnaar van de 3FM Sziget On Stage Contest!

Peer, Waltzburg & FFOOSS hebben zondagavond bij Franks Feestje gestreden voor een plek op de line-up van Sziget. Een jury bestaande uit 3FM dj's Frank, Wijnand en zanger Sem van The Overslept hebben samen met luisteraars bepaald dat Waltzburg deze zomer op het festival te vinden is.

Het winnende optreden van Waltzburg

Je mixt Vampire Weekend, Modest Mouse en Real Estate met elkaar, juist, dan krijg je de sound van Waltzburg. Vier maanden lang hebben de Nijmegenaren gewerkt in Kytopia (Utrecht) aan hun muziek, daarna hebben ze lekker veel kunnen spelen bij de Popronde en waren ze te vinden op Eurosonic Noorderslag.

Over de keuze voor de band vertelt Wijnand: "Ik heb heel erg lang getwijfeld. Allemaal kunnen ze een half uur lang spelen maar ik denk dat Waltzburg zich het beste kan onderscheiden op het podium met de meeste variatie en boeiend blijft om naar te kijken."

Wat winnen ze?

De band mag afreizen naar Budapest, de hoofdstad van Hongarije, om daar op de Europe Stage van Sziget te spelen. Ze krijgen kaarten voor het hele festival, 500 euro reiskostenvergoeding én een hotelovernachting op de dag van de show. Het optreden vindt plaats tussen 8 en 15 augustus.

De andere finalisten:

PEER

Bløf en Racoon kennen we natuurlijk al uit Zeeland, maar nu is daar een nieuwe band aan toe te voegen: PEER! In 2014 wonnen de mannen een Buma Music Academy Award en sindsdien hebben ze op veel festivals mogen spelen met hun aanstekelijke indierock. Bij Frank speelde ze 'You Can Count On Me To Let You Down':

FFOOSS

Jannes en Sophia van FFOOSS maken, ondanks dat ze maar met z'n tweeën zijn, toch net iets meer geluid dan de andere twee bands. Het duo uit Utrecht maakt harde fuzzrock en is regelmatig te vinden als supportact van Tusky.

Ster advertentie
Ster advertentie