3FM nieuws

3FM Talent, Sziget & DTRH: Palmsy's zomer was één groot hoogtepunt

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Talent, Sziget & DTRH: Palmsy's zomer was één groot hoogtepunt

De band Palmsy won dit jaar de 3FM x Sziget Podiumplek, veroverde een plekje op het befaamde festival in Boedapest en werden ook nog een bekroond tot 3FM Talent. De afgelopen zomer was één groot hoogtepunt voor de vier mannen. Hoogtijd dus om even bij te kletsen en stiekem vooruit te kijken.

Ontstaan door 'Ambulance' en een schoolopdracht

Palmsy ontstond op de Herman Brood Academie waar drummer Pim, bassist Ties en frontman Morris bij elkaar in de klas zaten. Voor een schoolopdracht ontstond Palmsy. Een jaar later kwam gitarist Gilles er ook bij. "We moesten twee maanden lang voor school nummers schrijven", vertelt de drummer, Pim. "Morris kwam toen met een nummer dat hij had geschreven. Dat was 'Ambulance'. We hebben dit nummer doorgezet en zo is de band ontstaan. 'Ambulance' is dus écht onze eerste track."

De zanger van de band, Morris, is blij met die samenstelling van de band. "We vonden steeds meer onze eigen sound en leerden ontzettend veel van elkaar." Op de vraag of ze weleens ruzie hebben grapt Pim "Ja, ik sla iedere dag wel iemand op zijn bek", maar al snel blijkt dat ze het ontzettend goed met elkaar kunnen vinden. "Tijdens die momenten op school kon ik mijn rust vinden met deze jongens", legt gitarist Gilles uit. "Er zijn veel machomannen op de opleiding. Dat zijn wij niet, daarom passen we zo goed bij elkaar. Behalve onze drummer Pim dan, hij is wel een echte macho haha!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het winnen van de Sziget podiumplek was een totale verrassing

Wedstrijden? Daar houden de mannen niet echt van. Aan de 3FM x Sziget Band Contest deden ze wel mee. "Omdat je dan een écht toffe prijs kunt winnen", vindt bassist Ties. "De avond was erg leuk. We vonden onszelf zeker niet de beste deelnemers. Ik had er niet veel van verwacht om eerlijk te zijn." Toch won Palmsy en kregen ze de podiumplek op het Hongaarse Sziget. Een droom die uitkwam.

"Ik had het totaal niet verwacht", vertelt Pim. "Ik zat zelfs al in de auto naar huis. Ik had 3FM aanstaan en hoorde Frank van der Lende ineens Palmsmie zeggen! Ik zat daar op de A28 te krijsen in de auto. Het was zo vet, ook al zei hij onze naam fout, haha..." De rest van de band was nog wel in de Melkweg tijdens de bekendmaking. "We hebben nog lang doorgefeest", vertelt Gilles. "Zo ongeveer al het bier daar hebben we opgedronken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Bizar om je eigen band op de radio te horen'

Palmsy speelde op Enter The Wave, een surffestival in Frankrijk. "Het voelde als een vakantie", vertelt Morris. "We hebben genoten van de zon, de omgeving en mochten ook nog optreden." Toen de jongens in Frankrijk waren kregen ze te horen dat ze uitgeroepen waren tot 3FM Talent. "Giel belde ons om dit te vertellen", vertelt Ties. "We zaten te chillen en hoorden dat we 3FM Talent waren, dat was nog zo'n vet moment in ons avontuur met Palmsy." De band mocht ook op Down The Rabbit Hole spelen. De band mocht ook op Down The Rabbit Hole spelen. Dit was zeker een hoogtepunt voor Palmsy. "We speelden in de Lucky's Kerk. Op het moment dat we begonnen te spelen gingen de kerkdeuren open en stroomde de hele tent vol. Dat was zo'n vet moment", vertelt de zanger Morris.

Met het zijn van 3FM Talent kwam ook behoorlijk wat airplay, hun debuutsingle 'Ambulance' komt vaak voorbij op 3FM. Daarmee zijn ze nu een steeds bekendere naam onder luisteraars. Gitarist Gilles vindt het een nog altijd een vreemd idee om op de radio te zijn. "Als je geïnteresseerd bent in muziek dan pik je het snel op wanneer er een nieuwe naam op de radio wordt gedraaid. Ik heb dat zelf wel heel erg. Dan is het zo bizar dat het ineens om jóuw band gaat. Maar ook erg vet."

Wegsmelten op Sziget

Vorige week was het dan zover, het optreden op Sziget. Een kans die je niet zomaar krijgt. Daarom was het extra speciaal voor de band. "Sziget was supervet", vertelt frontman Morris. "De show ging best goed, het podium was leuk, het geluid was ook erg goed, het was alleen zó warm. Na vijf songs in de set was het fucking hard werken, je voelt jezelf gewoon oververhit raken. Je bent helemaal kletsnat, je staat in de brandende zon en al je pedalen smelten weg. Daar moet je mee zien te dealen, maar ik heb er een heel tevreden gevoel over."

De band was behoorlijk populair op Sziget. Mensen sprongen de brandende zon gewoon in om naar Palmsy te komen kijken. "Mensen stonden met waterpistooltjes naar ons te kijken en te dansen op onze muziek", vertelt Ties. "Er waren daarnaast ook veel Nederlanders op het festival en die reageerden allemaal supergoed op de show. Het was een hele energieke show en dat terwijl het zo warm was."

En nu verder?

Het komende jaar wordt het ook nog druk voor de band. Er komt een clubtour aan, festivals en nog een aantal supportshows. Als we ze vragen waar ze over vijf jaar willen staan, komen er een hoop dromen naar boven. "Dat we een gevestigde band zijn in Nederland en misschien zelfs wel in het buitenland", vertelt Morris. "Een uitverkochte clubtour", vult Gilles hem aan. "Een goede plaat gemaakt, dat lijkt me ook vet", zegt Ties. "En misschien al wel een tweede album. Nu hebben we alleen nog maar een EP, dus een album staat wel hoog op het lijstje."

Ster advertentie
Ster advertentie