Video

Nieuw 3FM-dj Johnny de Mol nam de show even over

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw 3FM-dj Johnny de Mol nam de show even over

Zeg je Pearl Jam, dan zeg je automatisch ook Johnny de Mol. De tv-presentator is groot fan van de band en was er dan ook zeker bij op dag 1 van Pinkpop dit jaar. 3FM-dj Frank vond hem tussen het publiek en gunde hem even zijn show om voor eens en voor altijd uit te leggen wat die band zo goed maakt.

3FM-dj Johnny

Na het iconische optreden in 1992 en de terugkeer in 2000 stonden Eddie Vedder en zijn bandleden dit jaar eindelijk weer op de mainstage van Pinkpop. Terwijl het hele veld volstroomde stond er ook een bekend koppie tussen. Die van Johnny.

Frank gaf hem een microfoon en een camera mee en voor een paar minuten mocht hij de show van 3FM even overnemen. Johnny, die wel gewend is aan een presentatieklusje, was natuurlijk meteen in zijn element.

Pearl Jam

Maar wat maakt Pearl Jam dan zo bijzonder voor 'm? "Ik was dertien toen Ten uitkwam en hij was gewoon the voice of a generation. Hij is de enige die nog leeft van die hele scene toen. Chris Cornell is er niet meer, Kurt Cobain ook niet en zij rocken 'm nog steeds en ziet eruit alsof ie 35 is."

De muziek van Pearl Jam heeft veel betekend in het leven van Johnny. "Eentje daarvan is 'Black'. Daar zitten heel veel herinneringen aan. Een aantal verdrietige, maar ook een paar hele mooie." Kijk het complete interview hieronder terug!

Ster advertentie
Ster advertentie