Video

Nieuw op YouTube: Willie Wartaal en zijn weg naar de ultieme AI Songfestivalhit

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw op YouTube: Willie Wartaal en zijn weg naar de ultieme AI Songfestivalhit

Vanaf nu iedere vrijdag om 17:00 uur op het YouTube-kanaal van 3FM: AI Songfestival. Kan artificiële intelligentie net zo'n succesvol liedje schrijven als Duncan Laurence vorig jaar deed? In het AI Songfestival strijden internationale teams om met behulp van AI dé nieuwe Songfestivalhit te scoren. In deze serie volgen we een van die teams in samenwerking met Willie Wartaal en kom jij erachter hoe de muziek van de toekomst klinkt.

Het Songfestival in Rotterdam mag dan met één jaar verschoven zijn, gelukkig hebben we het AI Songfestival nog. Een wereldwijde wedstrijd waarin teams van wetenschappers en muzikanten de strijd aan gaan om een winnend songfestivalliedje te schrijven door middel van Artificiële Intelligentie.

Aflevering 1 van het AI Songfestival

In de YouTube-serie van de VPRO en 3FM volg je een Nederlands team die de handen ineen heeft geslagen met rapper en producer Willie Wartaal. In de eerste aflevering van het AI Songfestival leert het team elkaar kennen, leggen ze uit wat AI is en doet Willie inspiratie op bij de ultieme songfestivalkenner.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De wedstrijd

Meer lezen over de wedstrijd waar dit team aan meedoet? Dat kan hier! En stem hier dan vooral alvast op je favoriete liedje waarvan jij vindt dat het het AI Songfestival moet winnen.

Ster advertentie
Ster advertentie