Video

Interview met 3FM Talent LO-FI LE-VI over dromen en toekomstplannen

  1. Nieuwschevron right
  2. Interview met 3FM Talent LO-FI LE-VI over dromen en toekomstplannen

De 21-jarige Levi Dronkert, beter bekend als LO-FI LE-VI, is het nieuwe 3FM Talent. Op straat wordt hij nog niet herkend, maar online wordt Levi steeds populairder. Hij is druk bezig met zijn muziekcarrière en doet momenteel mee aan de Popronde. Hoe ziet zijn leven er nu uit en wat zijn Levi's grote dromen? Hij vertelt het allemaal tijdens een interview met 3FM.

Wie is Levi?

Op het moment woont Levi nog thuis bij zijn ouders in Alkmaar, samen met zijn broer en zijn kat. Met een vader in een coverband en jezelf als artiest, kan dat maar één ding betekenen: een woonkamer vol instrumenten. Omdat Levi op dit moment nog niet kan leven van de muziek die hij maakt, is hij blij dat hij nog thuis kan wonen om aan zijn carrière te werken. "Ik krijg nog studiefinanciering, dus ik red me wel, haha".

Levi heeft eerder op zijn school voor zo'n 200 man gespeeld, heeft miljoenen plays over het hele internet, reist nu het land door om op te treden én is 3FM Talent geworden. Kortom: de toon voor LO-FI LE-VI is gezet! "Ik ben het meest trots op dat het me nu allemaal lijkt te lukken. Het gaat goed, ik ben tevreden en ik doe allemaal dingen die ik nooit had durven dromen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Streams & Followers

Op de vraag hoeveel Instagram-volgers Levi momenteel heeft, moest hij even over nadenken. "Op het moment heb ik zo'n 5100 volgers, maar ik vind het belangrijk hoeveel luisteraars ik heb, eigenlijk." En dat komt goed uit, want op Spotify, Soundcloud en YouTube gaat het hard met zijn streams. Zo is zijn nummer 'YOU' met meer dan 600.000 streams, uitgestegen tot zijn populairste track.

Ondanks dat Levi het belangrijk vindt dat zijn streams blijven stijgen, is hij niet erg bezig met de cijfertjes: "Ik heb dyscalculie, dus ik ben niet heel goed met getallen en deze in de gaten houden. Op een gegeven moment heb ik wel door of het goed gaat of niet, maar ik lig er niet wakker van of zo iets.".

Omgaan met druk als beginnende artiest

De grootste inspiratiebron van Levi is zijn held Tyler, The Creator. "Tyler doet waar hij zin in heeft en volgt niet de trends die op dat moment populair zijn. Hij start eerder zelf de trends. Dat vind ik tof!" Nu Levi het steeds drukker krijgt als artiest, komt daar ook een bepaalde druk bij kijken. En op dat gebied kan hij veel van Tyler leren. Levi vertelt: "Ik pak m'n rust wanneer het kan. Ik maak de muziek die ik zelf graag wil horen en probeer daarbij niet te veel bezig te zijn met meningen of verwachtingen van anderen. Op dit moment probeer ik vooral mezelf tevreden te houden!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dromen en toekomstplannen

Een album droppen in Japan en een samenwerking met Tyler, The Creator of Frank Ocean zijn een paar van Levi's grote dromen. Maar hoe zien zijn toekomstplannen er op dit moment uit? "Misschien zou een samenwerking met Benny Sings of een Nederlandse artiest zoals Ronnie Flex op dit moment realistischer zijn", vertelt Levi. "Ik sta overal voor open! In ieder geval wil ik echt een goed, tijdloos album uitbrengen en optreden in een volle Paradiso."

Wanneer hij vertelt over zijn Japan-droom, begint zijn hele gezicht te stralen: "Ik zou het héél leuk vinden om jaarlijks een paar grote shows in Japan te geven. Daar treedt je ook op voor een fijn publiek: netjes, ingetogen en luisteren rustig en stil...".

En welk advies wil je jezelf meegeven in de toekomst? "Dít is wat je het allerliefste doet, dat moet je onthouden. Soms is het misschien zwaar en moeilijk, maar het is een voorrecht om muzikant te zijn. Als ik het later ooit ver ga schoppen, moet ik dat nooit vergeten."

Ster advertentie
Ster advertentie