3FM nieuws

LO-FI LE-VI weet niet wat hij meemaakt als Tyler, The Creator reageert op zijn muziek

  1. Nieuwschevron right
  2. LO-FI LE-VI weet niet wat hij meemaakt als Tyler, The Creator reageert op zijn muziek

Nadat Tylor, The Creator reageert op zijn muziek en het óók nog eens goed vindt weet LO-FI LE-VI het zeker: hier moet hij meer mee doen. Vorig jaar verscheen zijn debuut-EP SELF-TITLED, het nummer YOU heeft al bijna twee miljoen streams op YouTube en zijn nieuwe EP DOKA is net uit.

JONG TALENT

De soms wat verlegen Levi Dronkert, beter bekend als LO-FI LE-VI, weet op jonge leeftijd al wat hij later wil worden: muzikant, net als zijn vader die in een coverband zit. Zo begint hij met het spelen van Guitar Hero. Dat gaat hem goed af en daarom besluit hij verder te gaan leren en experimenteren met een echte gitaar. Hij neemt een paar gitaarlessen, maar al dat verplicht oefenen vindt Levi maar niks. Vanaf toen leert hij het zelf met behulp van YouTube.

SHOUTOUT VAN TYLER, THE CREATOR

Eind 2015 verveelde Tyler, The Creator zich op een vliegveld en vroeg daarom op Twitter naar nieuwe muziek. Levi grijpt zijn kans en nadat hij een clipje van zijn muziek had gestuurd ontplofte zijn telefoon: Tyler, The Creater reageerde op zijn bericht met 'I LIKE THIS DUDE'. Dat hij Tyler tot een van zijn fans mag rekenen is wel duidelijk, maar zelf kijkt hij ook erg op naar Tyler. Sinds zijn veertiende is het zijn favoriete artiest en grootste inspiratiebron.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

ZIJN MUZIEK

Zijn muziek is een mix tussen indie, R&B en pop, en voor de manier van werken haalt hij veel inspiratie uit hiphop: thuis op je laptop muziek maken, schrijven, vocalen opnemen om het vervolgens op SoundCloud te plaatsen. Zijn grote voorbeeld Tyler inspireert hem ook omdat hij alles zelf doet: van muziek schrijven tot produceren, tot het ontwerpen van zijn eigen merchandise.

Check hier zijn nieuwste EP DOKA.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie