3FM nieuws

'Ottolenghi' van Loyle Carner is 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ottolenghi' van Loyle Carner is 3FM Megahit

Benjamin Coyle-Larner, zoals de Brit eigenlijk heet, brengt in zijn nieuwe track 'Ottolenghi' een ode aan de man met dezelfde naam als de titel. Yotam Ottolenghi is een Israëlische chef die meerdere kookboeken op zijn naam heeft staan én is de reden voor het oprichten van zijn eigen kookschool voor kinderen met concentratieproblemen of ADHD: Chili con Carner.

Yotam Ottolenghi's Jerusalem

Tijdens het schrijven van zijn laatste album zat de rapper in de trein en las het kookboek van Ottolenghi genaamd Jerusalem. Hij wordt aangesproken door een andere treinreiziger op het feit dat hij 'geen bijbel hoeft te lezen, want er zijn toch geen joden in de buurt'. Het zet de rapper aan het denken en hij probeert achter het nummer te komen van de schrijvende chef. Het kookboek is namelijk wél als een soort bijbel voor Benjamin, dus wil hij graag in contact komen. Het eindresultaat en dus deze track hoor je vanaf deze week op 3FM!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inspiratiebron

De vraag of de zon ooit weer opkomt was voor Loyle Carner een inspiratiebron voor deze track. Hij hoort een dochter de vraag stellen aan haar moeder. Deze vergelijking hoor je ook terug in het refrein in de laatste zin: 'leave everything in yesterday', is een zin die refereert aan een bijbelse passage waarbij het advies wordt gegeven om nooit de zon onder te laten gaan terwijl je nog ergens mee zit. De laidback feel van de beats en piano passen perfect bij een dag met een beeldschone zonsondergang.

Lowlands 2019

De afgelopen editie van Lowlands speelde Loyle Carner in een bomvolle Heineken, waarna 3FM-dj Angelique 'm mocht interviewen. Dat interview check je hier!

Ster advertentie
Ster advertentie