Video

Tame Impala: "When I'm writing, I always think it's the best song ever"

  1. Nieuwschevron right
  2. Tame Impala: "When I'm writing, I always think it's the best song ever"

Kevin Parker, het brein achter Tame Impala, komt op de thee bij 3FM-dj Sagid Carter voor een interview over The Slow Rush. Ze praten over de betekenis van 'Slow Rush', samenwerkingen én over zijn huis dat afbrandde.

The Slow Rush

The Slow Rush is de opvolger van Currents (2015) en daarmee dus het eerste nieuwe album van de band in vijf jaar tijd. Waar de titel vandaan komt? Kevin vertelt dat alles om hem heen snel leek te gaan, behalve als hij naar de klok keek. "The whole idea of time to me is a big slow rush. The time is rushing, but when you look at the clock it's going really slow."

Eind 2018 gebeurde iets verschrikkelijks. Het huis, waarin de band werkte aan het nieuwe album, brandde volledig af. Kevin wist net op tijd zijn laptop te redden, waarmee de opnames ook bewaard bleven. Was dat niet gelukt, dan had het de release van The Slow Rush flink achteruit geduwd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Pursue the dream"

Tot voor kort deed Tame Impala niet echt aan samenwerkingen met andere artiesten. Toch heeft Kevin de afgelopen tijd samengewerkt met een aantal van de grootste namen in de hiphop scene: Kanye West, A$AP Rocky & Travis Scott kwamen allemaal voorbij in de studio. "It was really special. It felt like I was working with superstars and that's how I wanted to feel."

Kevins vader wilde niet dat hij fulltime muziek ging maken, vertelt hij. "A lot of people think that he didn't want me to do it because he thought I would fail." Dat blijkt dus totaal niet zo te zijn. Kevins vader wilde op deze manier juist voorkomen dat hij zijn liefde voor muziek zou verliezen. Attent!

Tame Impala x 3FM

Op de dag van de release, 14 februari, hoorde je bij 3FM-dj Jorien het interview in combinatie met tracks van The Slow Rush een uur lang op 3FM. Van 10:00 tot 11:00 uur!

Ster advertentie
Ster advertentie