Video

Andres Stemt Wijzer: wachtrijen GGZ en mentale klachten

  1. Nieuwschevron right
  2. Andres Stemt Wijzer: wachtrijen GGZ en mentale klachten

Andres Stemt Wijzer! Althans dat is de bedoeling... In deze nieuwe YouTube-serie gaat 3FM-dj Andres Odijk samen met 3FM-luisteraars op zoek naar stemadvies aan de hand van belangrijke thema's voor jongeren. In de eerste aflevering leer je Andrea kennen die politieke info wil over het onderwerp 'mentale gezondheid'.

Jongeren en GGZ

Het is bekend dat er bij de GGZ enorm lange wachttijden zijn. Andrea vindt dit belachelijk en heeft dit zelf ook ondervonden. Op het strand van Scheveningen spreekt zij over haar eigen ervaringen met depressie en probeert zij met Andres verschillende manieren uit waarmee andere jongeren zich ontspannen.

Natuurlijk is het de bedoeling dat jongeren gewoon hulp kunnen krijgen met al hun problemen en moet er dus iets worden gedaan aan de huidige werkwijze. Samen met Heleen Wever van Prodemos bespreken zij de standpunten van verschillende partijen.

Binnenhof

In tien verkiezingsprogramma's komt de mentale gezondheid aan bod. Dit is natuurlijk in verschillende maten, maar het lijkt wel een probleem te zijn waar veel partijen zich mee bezig houden. Het systeem is op dit moment ingesteld per gemeente, maar hierdoor kunnen sommige mensen niet worden geholpen als de GGZ daar vol zit. Er wordt nu gezegd dat het nationaler aangepakt moet worden, maar welke partijen zetten zich hier precies voor in?

Check nu de video om te ontdekken wat de verschillende partijen hiervan vinden!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie