Podcasts

Podcast 'Partij 30-' over het thema Gelijkheid

  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast 'Partij 30-' over het thema Gelijkheid

Deze week duikt 3FM-dj Olivier Bakker met zijn podcast 'Partij 30-' in het altijd beladen en brede thema 'gelijkheid'. Om dit thema zo goed mogelijk uiteen te zetten, is deze aflevering dan ook langer dan normaal. Check 'm hieronder!

Gelijkheid

In 'Partij 30-' vormt 3FM-dj Olivier Bakker een fictieve politieke partij gericht op de vaak vergeten kiezers: jongvolwassenen tussen de 18 en 30. Iedere week wordt er een specifiek thema behandeld, wat uiteindelijk bij elkaar wordt gelegd tot een pamflet. Dit zal bij de laatste aflevering worden voorgelegd aan bestaande politieke partijen zodat de luisteraar kan ontdekken waar elke partij ligt met betrekking tot deze verschillende thema's.

Deze week duikt Olivier met vaste gast Gijs Rademaker en samen met feminist en socioloog Justine van de Beek in het veelbesproken thema gelijkheid, maar wat is gelijkheid nou eigenlijk?

Onderzoek

De aflevering begint met een vraag die Olivier aan zijn Instagramvolgers heeft gesteld: "Hoe denk jij dat de wereld een stukje gelijker zou kunnen worden?" Op deze vraag is geen eenduidig antwoord, maar er worden wel meteen interessante punten aangehaald zoals kansgelijkheid voor kinderen en diversiteit in het Kabinet.

Samen met Gijs Rademaker duikt hij ook in het EenVandaag/3Vraagt onderzoek rondom het thema gelijkheid. Uit het onderzoek komt informatie boven over onder andere het bewuste, onbewuste én institutionele racisme waar mensen van kleur in Nederland mee te maken hebben.

Gender(on)gelijkheid

Aan Justine van de Beek vraagt Olivier meerdere vragen op het vlak van gender(on)gelijkheid. Op die manier wordt het vrouwenquotum, de reden voor de loonkloof, de abortuswet, anticonceptie en LHBTI-ongelijkheid toegelicht. Ook worden de genderongelijke elementen van de toeslagenaffaire besproken met mogelijke oplossingen om een soortgelijke situatie in de toekomst te voorkomen.

Ben je benieuwd wat Olivier allemaal op het pamflet zet door deze aflevering? Check hier meteen de nieuwste aflevering en zie Oliviers aanraders om door te leren over gelijkheid.

Meer verkiezingsnieuws checken?

GA NAAR 3FM.NL/VERKIEZINGEN

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie