Vera On Track (NTR)
NTR

Ofra Beenen over het Rotterdamse nachtleven en de muziekscene

  1. Nieuwschevron right
  2. Ofra Beenen over het Rotterdamse nachtleven en de muziekscene

Programmeur, dj én oprichter van online radiostation Operator Radio: Ofra Beenen is het allemaal. 3FM-dj Vera Siemons nodigde haar uit in de studio om te praten over de Rotterdamse muziekscene en wat het Rotterdamse nachtleven zo legendarisch maakt.

Meer dan een radiostation

Ofra Beenen is mede-oprichtster van het Rotterdamse online radiostation, dat in april 2017 haar zeecontainer-deuren opende. Na een creatieve studie en stage + baan bij festival Motel Mozaïque in Rotterdam wilde Ofra programmeur worden. "Ik wist meteen dat ik inhoud wilde creëren en toffe artiesten wilde faciliteren. Ik ging naar veel optredens, werkte in een platenwinkel en wilde ook zelf gaan draaien. Toen heb ik met vier andere Operator opgericht, waar ik kon gaan programmeren met mijn hart."

Operator is een platform voor creatievelingen in Rotterdam

Rauw

Je vindt Operator vlakbij het station, in een ruig gedeelte van de stad. Ofra: "Ook als je draait in de zeecontainer, kijk je uit over dit rauwe gedeelte." De container en de locatie was een gift van een andere ondernemer in de stad die van de Operator plannen hoorde. Operator is geïnspireerd door Red Light Radio Amsterdam en er is vooral veel underground muziek te horen.

Ofra: "We omarmen ieder genre en iedereen is welkom om zijn muziek door te sturen. Je gaat dan door een selectie en als we je tof vinden, nodigen we je uit."

Niet lullen, maar poetsen

Wat maakt het nachtleven in Rotterdam nou zo anders dan in Amsterdam of andere grote steden in Nederland?

Ofra: "Het onderscheid zit zich toch wel in de mensen. Het zijn no nonsense en DIY mensen. Juist omdat er zoveel wordt tegengehouden door de Gemeente Rotterdam, worden wij verplicht om zelf initiatieven op te richten. Daardoor ontstaan mooie samenwerkingen, events en festivals. Dát is typerend voor Rotterdam: niet lullen, maar poetsen."

Meetsysteem

Ofra komt vertellen over Operator, maar ze neemt ook nog een muzikale tip mee: Meetsysteem. Ofra: "Ik werd getipt om ze te checken tijdens Motel Mozaïque en ik vond het echt te gek." En wij ook, want Meetsysteem hoor je nu ook in de avonden bij 3voor12 Radio voorbijkomen én ze stonden laatst in de 3FM Live Box.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie