HUMAN

Moet ik me schamen voor mijn mbo-opleiding?

  1. Nieuwschevron right
  2. Moet ik me schamen voor mijn mbo-opleiding?

"Huh, doe jij mbo?! Maar je kan toch veel beter?" Dat zijn reacties die Chaimae Fadis (18) krijgt als mensen horen dat ze mbo doet. Samen met presentator Rens Polman zoekt ze in deze KNOW SHIT uit waar al die vooroordelen vandaan komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer KNOW SHIT? Abonneer je nu!

Mbo'ers geen korting

Mbo'ers ervaren best wat nadelen ten opzichte van hbo'ers en wo'ers. Tijdens de research voor onze nieuwe video ontdekten we bijvoorbeeld dat ze geen korting krijgen voor een Spotify-abonnement, terwijl hbo'ers en wo'ers dat wél krijgen. Dat vinden wij raar en daarom zochten we contact met het Zweedse muziekplatform, om te vragen waarom deze groep wordt buitengesloten. Maar een reactie krijgen bleek moeilijk...

We belden Spotify-mensen, spraken chatbots en mailden naar algemene e-mailadressen, maar een antwoord bleef uit. Gelukkig kregen we uiteindelijk Wilbert Mutsaers, hoofd Spotify Benelux, aan de telefoon. Hij wilde geen officiële verklaring naar buiten brengen over waarom mbo'ers geen korting krijgen, maar vertelden wel dat ze as we speak bezig zijn met deze kwestie. Natuurlijk met het gegeven in het achterhoofd dat mbo'ers vanaf schooljaar 20/21 officieel wél bestempeld worden als studenten. Wordt vervolgd dus.

Lees ook: Alsof vmbo-ers geen kwaliteiten hebben!"

Heb je ook een vraag voor KNOW SHIT? Laat het dan weten in de comments op YouTube, mail naar tussenuur@3fm.nl of vul het formulier hieronder in.

Ster advertentie
Ster advertentie