Meer NPO
STER Advertentie

Handige info over Mol-verdachte Stine

Handige info over Mol-verdachte Stine

Zondag 11 februari 2018 - 15:01 uur

De verdachtmakingen tegen Stine Jensen waren weer niet van de lucht na de laatste aflevering van Wie Is De Mol. Al weken is ze hoofdverdachte wat betreft het Molschap. Maar goed, ze is dan ook filosoof en als die íets goed kunnen, dan is het wel twijfel zaaien. Voor hetzelfde geld zitten in dit artikel ook verborgen aanwijzingen...

Mocht je Stine Jensen ooit eens in het echt tegenkomen, moet je haar eigenlijk eens vragen wie ze is. Is lachen. Want waar die vraag voor de meeste mensen een no-brainer is (gewoon, Klaas uit Veldhoven), is dat voor Stine de moeilijkste vraag die je kunt stellen. 

Stine is namelijk filosoof, die vaak hun hele leven bezig zijn om te onderzoeken wie ze zijn. En waarom ze zijn. Stine is gelukkig wel een filosoof die haar vragen en twijfels over het leven en de mens heel goed onder woorden kan brengen. Vandaar ook dat wij bij Human haar zo'n beetje hebben toegeëigend als huisfilosoof. In de voorloper van Tussenuur, X-Lab genaamd, vlogen we haar in om na te denken over onze thema's. Bijvoorbeeld over anders zijn. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
 

Dus ik ben... de mol? 

Stine maakt meerdere programma's, maar het meest in het oog springt Dus Ik Ben, waarin ze van haver tot gort en van A tot Z de zin van het leven onderzoekt. Met bijvoorbeeld Arie Boomsma onderzocht ze waarom we tegenwoordig zo bezig zijn met hoe we overkomen op anderen.

Wanneer je beseft dat ze dit soort vragen stelt, en daar ook programma's over maakt, is het niet zo vreemd om alles wat ze doet bij Wie Is De Mol in twijfel te trekken. Of in ieder geval onder een vergrootglas te leggen, zoals Stine zelf ook altijd doet. En daarom bespreekt een andere Human-filosoof Daan Roovers met haar kinderen elke aflevering van Wie Is De Mol. Dit is de analyse van vorige week. 

  

Mag je zomaar zeggen wat je denkt?

Tja, mag dat? We hebben Stine natuurlijk meerdere malen gevraagd of ze de mol is, als ze langskwam op kantoor van Human. Maar het blijkt dat als je meedoet met Wie Is De Mol, dat je niet zomaar mag zeggen wat je denkt. En geloof ons, we hebben het echt geprobeerd om het uit haar te trekken.

Dus moeten we het doen met de beelden die van haar beschikbaar zijn. Zoals van het geweldige Zapp-programma Denktankwaarin Stine met een handvol jongeren op zoek gaat naar oplossingen voor wereldproblematiek. En zo kon het dat Stine met onze Tussenuur-panelleden van vorig jaar Zaid en Mila de grenzen van de vrijheid van meningsuiting onderzocht. 

Meer Tussenuur

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM