3FM nieuws

Zes redenen waarom de Belgische WIDM stiekem beter is!

  1. Nieuwschevron right
  2. Zes redenen waarom de Belgische WIDM stiekem beter is!

Begrijp ons niet verkeerd: we houden van de Nederlandse Wie Is De Mol, maar hoe die Belgen het doen... Daar kunnen wij nog wel wat van leren.

Wij Nederlanders hebben het beste televisieformat ooit van onze zuiderburen gejat, waar het simpelweg De Mol heet. In België is het programma lange tijd niet op de buis geweest, maar sinds vorige week is het tweede seizoen van de 'nieuwe' De Mol te zien op de Vlaamse zender Vier. And we love it! Waarom de Vlaamse versie stiekem beter is dan de Nederlandse? We gaan het je vertellen!

1. Geen BN'ers

Of BV'ers (bekende Vlamingen). Aan de Belgische variant doen 'echte' mensen mee. Gewone mensen, zoals jij en ik. En hen maakt het helemaal niks uit hoe ze overkomen op tv en ook echt belang hebben bij een goed gespekte pot. Ze doen er dus álles aan om zoveel mogelijk geld te verdienen. Bij de Belgische Mol zul je nooit meer teleurgesteld zeggen: "Mijn god, waar hebben ze deze vijfderangs BN'ers nou weer vandaan gehaald. Ik ken echt niemand!"

2. VEUL betere opdrachten

In elke opdracht zit een extra laag onder de extra verdiepende laag die er sowieso al inzit. Mindfuck to the max! En daardoor zijn er zo ontiegelijk veel manieren om keihard te 'mollen'. Voorbeeld: bij een opdracht op grote hoogte flikkert er letterlijk een man van het dak zodra de presentator vraagt of er iemand hoogtevrees heeft. AHHH!

3. Het is geen natuurdocumentaire

De Nederlandse Wie Is De Mol? is droneshot na droneshot na droneshot. Heel mooi, maar soms heb je eerder het idee dat je naar National Geographic zit te kijken dan naar een spelshow. Na tien verschillende shots van de cowboy-ranch vanuit de lucht, van achter en van voren, kennen we 'm wel. De Belgische Mol is een stuk rauwer, ook qua beelden. Dikke plus wat ons betreft.

4. Minder seizoenen

Waardoor alles nog aanvoelt als nieuw! Seizoen vijf is net begonnen, wat zoveel meer mogelijkheden biedt. Na zeventien (!) Nederlandse seizoenen zijn de opdrachten wel een beetje op. Bij onze zuiderburen word je nog echt omver geblazen door sommige opdrachten: "HOE BEDENKEN ZE DIT?!"

5. Het zijn Vlamingen en alles is beter in 't Vlaams!

Geef toe! Er is niks zo grappig als boze Belgen die elkaar uitschelden in het Vlaams omdat een opdracht niet lukt!

6: Je kan alles online terugkijken

We zitten pas twee afleveringen in het nieuwe seizoen en je kan alles online in topkwaliteit terugkijken. Waar? Hier!

Ster advertentie
Ster advertentie