HUMAN

Waarom praten over psychische problemen zo belangrijk is

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom praten over psychische problemen zo belangrijk is

Vier op de tien jongeren schamen zich voor hun psychische problemen, terwijl praten júist zo belangrijk is! 3FM-dj Kevin nodigde in deze Tussenuur-podcast vier gasten uit. Charlotte deed een #openup. Haar nichtje Julia vertelt hoe ze dit heeft ervaren. En Noa en Najla zijn experts in het helpen van mensen met psychische problemen.

Deze podcast is onderdeel van de #openup-week, een initiatief van 3FM en MIND.

LUISTER DE PODCAST HIER, VIA ITUNES, DE 3FM APP, OP SOUNDCLOUD OF IN STITCHER.

Wie zijn er te gast in de podcast?

De 19-jarige Charlotte heeft al veel mee gemaakt. Dat begon op jonge leeftijd: ze was een strevertje en heel perfectionistisch, dat zich uitte in een sombere periode. Haar depressie ging gepaard met angstklachten, eetproblemen en ze deed zelfs een poging tot zelfdoding. Charlotte deelde haar verhaal via Instagram aan de buitenwereld. In de podcast vertelt haar nichtje Julia hoe ze Charlotte's #openup heeft ervaren.

Nu werkt Charlotte als peer educator aan de MIND Young Academy, waar ze op scholen vertelt over psychische problemen. Noa is projectmedewerker onderwijs en vertelt in de podcast over de inhoud van dit programma.

Ook psycholoog Najla schuift aan in de podcast. Op haar YouTube-kanaal geeft ze uitleg over verschillende psychische problemen. Daarnaast is ze als expert betrokken bij Stichting Durf te Vragen, van YouTubers Dylan Haegens en Marit Brugman. Deze stichting heeft als doel om psychische problemen onder kinderen en jongeren bespreekbaar te maken en de drempel richting hulpverlening te verlagen. Precies het doel van #openup!

Charlotte op 3FM

Soms kan het zo zonnig zijn, maar in je hoof heel donker. Charlotte kent dat gevoel en vertelde er ook over op 3FM. Ze had weinig energie, alles was heel somber en minder leuk. Waarom zij nu haar verhaal doet vertelde zij aan Wijnand.

Zit je ergens mee of zie je het (even) niet meer zitten? Neem contact op met MIND Korrelatie. Check 3fm.nl/openup voor meer verhalen. #openup is een initiatief van 3FM en MIND.

LUISTER DE PODCAST HIER, VIA ITUNES, DE 3FM APP, OP SOUNDCLOUD OF IN STITCHER.

Ster advertentie
Ster advertentie