Sziget

Eerste namen Sziget bekend

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste namen Sziget bekend

Het Hongaarse festival komt met een nieuwe podiumopzet en maakt de eerste namen bekend waaronder Interpol, The National en Pulp.

Sziget, een van de grootste festivals van Europa, komt met de eerste rij namen. De organisatie maakt gelijk bekend op welk podia welke band te vinden is. Er is wel iets veranderd aan de opzet van een aantal van die podia.

De voorlopige line-up per podium:

Mainstage
Het hoofdpodium, beter bekend als het Mainstage, blijft gewoon. De eerste namen die bevestigd zijn voor dit podium: Pulp, Dizzee Rascal, Smash Mouth, Rise Against, Flogging Molly, Interpol, The National, Gogol Bordello en Chemical Brothers.

Metal tent
De Metal tent zal er dit jaar niet meer zijn. Die wordt vervangen door Metal Mainstage. Daar staan in elk geval: Sonata Arctica, Judas Priest en Motörhead

Europe Stage
Een van de grootste veranderingen op het festival is het nieuwe podium met de naam Europe Stage. Hier staan Europese bands die al groot zijn in eigen land, maar nog niet zo groot zijn daarbuiten. Dat zijn in elk geval: Söhne Mannheims (Duitsland), Verdena (Italië) en het Belgische Triggerfinger.

A38 Stage
De eerste drie bevestigde namen voor dit podium zijn: Marina and the Diamonds, Hurts en Skunk Anansie

Dance podia
Meer ruimte voor dance dit jaar. De grote Party Arena (mainstream electro) wordt 30% groter en Meduza (underground electro) wordt voorzien van nieuwe installaties en wordt twee keer zo groot. De eerste namen voor de Party Arena: Crystal Castles, Hadouken! en Bloody Beetroots Death Crew 77.

Roma tent
Feest in de Roma tent, want die bestaat 10 jaar. Daar vind je een ‘best of 10 years’ programma.

Worldstage
Dit podium blijft. Daar staan: AfroCubism, Rotfront, Ojos de Brujo, Gotan Project, Eliades Ochoa, Hurlements d'Leo, Debout Sur Le Zinc en Goran Bregovic Wedding & Funeral Band.

Sziget 2011

Het festival is van 8 tot 15 augustus en vindt zoals altijd plaats in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Er zullen nog veel meer namen bijkomen, want in het totaal zijn er meer dan 1000 optredens tijdens het festival.

Ster advertentie
Ster advertentie